Follow us

Ο θυελλώδης έρωτας του Ανδρέα Παπανδρέου με την Βάσω- Η εξορία της στο Λονδίνο για να αποφευχθεί το σκάνδαλο

Η Βάσω Παπανδρέου ήταν ζευγάρι με τον Ανδρέα Παπανδρέου τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης

MissBloom TEAM
παπανδρεου

Η γνωριμία της Βάσως Παπανδρέου με τον Ανδρέα έγινε στο Λονδίνο λίγο καιρό μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και κράτησε λίγο, αφού φοβούμενος το σκάνδαλο, ο Ανδρέας τελικά απομακρύνθηκε από εκείνη και η Βάσω έφυγε κάποια στιγμή ξανά για το Λονδίνο όπου ήταν πανεπιστημιακός. Θα επιστρέψει όταν το ΠΑΣΟΚ θα είναι πια στην εξουσία και σιγά σιγά θα γίνει και η πολιτική της αποκατάσταση, αφού τον πρώτο καιρό- ακριβώς λόγω της σχέσης της με τον ιδρυτή του Κινήματος- θα είναι "στον πάγο".

Οι φήμες θέλουν τους στενούς συνεργάτες του Ανδρέα να έχουν πανικοβληθεί αρχικά με την ιδέα η πιθανώς η ερωτική του ιστορία με τη Βάσω να γίνει γνωστή στους δημοσιογράφους και στον Τύπο- σε μια άλλη εποχή που το διαζύγιο ή η απιστία καλύτερα ενός πολιτικού ήταν πιθανώς και το τέλος της καριέρας του- και φαίνεται η άποψή τους να έπαιξε ρόλο στην διάλυση της σχέσης.

Σε κάθε περίπτωση η Βάσω Παπανδρέου κάνει ξαφνικά την εμφάνισή της στην πολιτική, όταν ανακοινώνεται το πρώτο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και εκτός από τον Ανδρέα και τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος- Α. Τσοχατζόπουλος, Κ. Σημίτης. Σ. Καράγιωργας, Β. Φίλιας, Α. Στάγκος, Κ. Μανωλκίδης, Ασπα Μανδηλαρά, Αθ. Τσούρας- συμμετέχει και η άγνωστη σε όλους νεαρή καθηγήτρια από το ΠΑΚ Αγγλίας, με το όνομα Βάσω Παπανδρέου.

Είναι τόσο άγνωστη μεταξύ των πρώτων στελεχών του κόμματος που ορισμένοι νόμιζαν ότι ήταν κόρη του.

Η γνωριμία με τον Ανδρέα είχε γίνει λίγους μήνες νωρίτερα στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε για να συναντήσει τον Τony Benn των Εργατικών. Η Βάσω ζούσε στην Αγγλία από το 1969, μετά την αποφοίτησή της από την ΑΣΟΕΕ. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στο Ρέντινγκ και από το 1971 δίδασκε στο Εξετερ. Στις αρχές του καλοκαιριού του 1974, όταν έγινε η γνωριμία με τον Ανδρέα , μόλις είχε βρει δουλειά την Οξφόρδη ως βοηθός ερευνήτρια.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr