Επί δέκα χρόνια ισχυριζόταν ότι έπασχε από καρκίνο των οστών | Η απίστευτη ιστορία της σεναριογράφου του "Grey's Anatomy"

Η στιγμή που αποκαλύφθηκε η αλήθεια!

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η σεναριογράφος της σειράς "Grey’s Anatomy", Elisabeth Finch, κατάφερε να ξεγελάσει το Χόλιγουντ για σχεδόν δέκα χρόνια, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι έπασχε από καρκίνο των οστών.

Το ντοκιμαντέρ "Anatomy of Lies", που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου, φέρνει στο φως σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με αυτή την υπόθεση, η οποία αποκαλύφθηκε το 2022. Το έργο περιλαμβάνει νέες πληροφορίες, μαρτυρίες και συνεντεύξεις από ανθρώπους που είχαν προσωπική σχέση με τη Finch.

Μέσα από μια μακροσκελή δημοσίευση, που έκανε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, δηλώνει τρομερά μετανιωμένη και πώς αναγνωρίζει όχι μόνο τα ψέματά της, αλλά και τις επιπτώσεις που είχαν όλα αυτά στους γύρω της.

Αν και ζήτησε συγγνώμη προσπαθώντας να επανορθώσει, παραδέχτηκε ότι οι πράξεις της έχουν προκαλέσει πολύ πόνο και ότι η απολογία της δεν είναι αρκετή για να διορθώσει τη ζημιά.

Η ίδια λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη και προσπαθεί καθημερινά να ακολουθεί μια πορεία ειλικρίνειας, ενώ γνωρίζει πως θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των άλλων.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή της:

"Δεν έχω δώσει σε κανέναν λόγο να πιστέψει ούτε λέξη από όσα λέω. Έχω πει τόσα ψέματα, πράγματα που έχουν προκαλέσει καταστροφή σε πολλούς ανθρώπους στην πραγματική ζωή. Το "συγγνώμη" μοιάζει με τις πιο μικρές λέξεις σε σχέση με όσα έχω κάνει, αλλά είναι οι πιο αληθινές.

Παγιδεύτηκα στον εθισμό των ψεμάτων, προδίδοντας και τραυματίζοντας την πιο κοντινή μου οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μου. Κάνω ό,τι μπορώ για να επανορθώσω και εκφράζω τη γνήσια μεταμέλειά μου όταν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να την δεχτούν. Έχω αποδεχτεί ότι κάποιοι μπορεί να μην το κάνουν ποτέ.

Λαμβάνω θεραπεία ψυχικής υγείας σχεδόν τρία χρόνια τώρα και κάθε μέρα δουλεύω σκληρά για να διατηρήσω μια ζωή όπου η αλήθεια έχει περισσότερη σημασία από οτιδήποτε άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι παντρεύτηκα μια γυναίκα με την οποία ερωτεύτηκα βαθιά, αληθινά. Η Τζένιφερ Ντον είχε πέντε παιδιά που αγάπησα σαν δικά μου γρήγορα, με πάθος και χωρίς όρους – και τα αγαπώ μέχρι σήμερα.

Λίγες μέρες αφού αρχίσαμε να βγαίνουμε, γονάτισε και μου έκανε πρόταση με ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από λεβάντες. Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου (εκτός από το ψέμα για τον καρκίνο) ήταν ότι είπα "ναι" στην πρόταση της Τζένιφερ πριν της είμαι ειλικρινής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καμία αιτιολόγηση – τίποτα δεν θα κάνει τα ψέματά μου αποδεκτά. Τίποτα δεν διαγράφει το τραύμα που προκάλεσα – τον φόβο, τον πόνο, τον θυμό, τα δάκρυα, τον χρόνο.

Και τίποτα δεν έχει περισσότερη σημασία για μένα από το να αναλαμβάνω την ευθύνη σε κάθε επίπεδο. Θα συνεχίσω να διορθώνω ό,τι ζημιά μπορώ και να διασφαλίσω ότι δεν θα είμαι τα χειρότερα πράγματα που έχω κάνει.

Αναγνωρίζω ότι θα πάρει χρόνο μέχρι οι άνθρωποι να το πιστέψουν αυτό. Θα δουλέψω και θα περιμένω όσο χρειαστεί".

Πώς ξεκίνησαν τα ψέματα για τη δήθεν ασθένειά της

Το 2014, όταν η Elisabeth Finch προσλήφθηκε στη σεναριακή ομάδα του "Grey’s Anatomy", ισχυριζόμενη ότι βρισκόταν σε μια εξαντλητική θεραπεία για καρκίνο. Εκεί ήταν που ξεκίνησαν όλα.

Πριν από αυτό, είχε αποκτήσει φήμη μέσω των άρθρων της σε δημοφιλή περιοδικά, όπως το Elle, όπου περιέγραφε τη μάχη της με το χονδροσάρκωμα, έναν σπάνιο τύπο καρκίνου των οστών.

Η ομάδα της σειράς την υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, πιστεύοντας ότι η προσωπική της εμπειρία θα έδινε μεγαλύτερη αυθεντικότητα και συναισθηματικό βάθος στα επεισόδια.

Οι συγκινητικές ιστορίες που μοιραζόταν με τους παραγωγούς και σε συνεντεύξεις της, έγιναν πηγή έμπνευσης για ορισμένα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς.

Η αφήγησή της δεν της χάρισε μόνο σεβασμό και υποστήριξη, αλλά τη βοήθησε να εδραιωθεί στη σεναριακή ομάδα του "Grey’s Anatomy", εξασφαλίζοντας κύρος στον χώρο της τηλεόρασης.

Την "πρόδωσε" η σύζυγός της

Το 2022 η σύζυγός της, Jennifer Bayer, έστειλε ένα mail στη δημιουργό της σειράς, Shonda Lynn Rhimes, αποκαλύπτoντάς της, ότι η Finch δεν πάσχει από καρκίνο, και έχει επινοήσει όλη αυτήν την ιστορία. Ύστερα από διεξωδικές έρευνες της Disney, το Δεκέμβριο του 2022, η Elizabeth Finch παραδέχτηκε το μεγάλο ψέμα της.

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τα ψέματα της Finch

Εκτός βέβαια, από το ψέμα με τον καρκίνο, είχε υποστηρίξει πώς ο αδελφός της, ο οποίος εργάζεται ως γιατρός στη Φλόριντα, είχε αυτοκτονήσει και πώς ένας συνάδελφός της την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τη δουλειά του. Όλα αυτά, ήταν σενάρια πλασμένα στη φαντασία της.