Σχιζοφρένεια | Μάθαμε από πού ακούνε φωνές όσοι πάσχουν

Η έρευνα των επιστημόνων σχετικά με τις φωνές που ακούνε οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια αποκαλύπτει νέες πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας. Καθώς οι επιστήμονες μελετούν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ενδέχεται να κατανοήσουν καλύτερα τη σύνθεση των ακουστικών ψευδαισθήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η επιστήμη ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση των φωνών που ακούνε οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια. Έχουμε πλέον στοιχεία που ενδέχεται να ρίξουν φως στην προέλευση των ακουστικών ψευδαισθήσεων. Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Biology, ερευνητές από το πανεπιστήμιο NYU Shanghai αποκάλυψαν ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν τις ακουστικές ψευδαισθήσεις μπορεί να είναι πιο κοντά στην κανονική ακρόαση απ’ όσο πιστεύαμε.

Η έρευνα αναδεικνύει το γεγονός ότι οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τις εσωτερικές τους σκέψεις από τις εξωτερικές φωνές. "Αυτές οι φωνές επεξεργάζονται σαν οποιοσδήποτε άλλος ήχος", ανέφεραν οι επιστήμονες. Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα (EEG) σε 40 συμμετέχοντες — 20 που ακούνε φωνές και 20 που δεν το κάνουν — για να εξετάσουν τις διαφορές στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr