Το τρίτο στεφάνι | Όταν η Μαρία Δαμανάκη παντρεύτηκε τον Γιώργο Κιμούλη

Ήταν ο δεύτερος γάμος για τον 68χρονο σήμερα ηθοποιό Γιώργο Κιμούλης και ο τρίτος για την 72 ετών σήμερα πολιτικό.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM
ndp

Ο Γιώργος Κιμούλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 1956 και μεγάλωσε στην Αθήνα και οι γονείς του ήταν δικηγόροι στο επάγγελμα. Μαθητής της Γαλλικής Σχολής, ο Γιώργος Κιμούλης αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Βεάκη το 1977, αφού είχε αλλάξει προηγουμένως αρκετές σχολές, εφόσον, όπως λέει και ο ίδιος, δεν μπορούσε να μείνει στον ίδιο τόπο για πολύ καιρό. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, πήρε μέρος μαζί με άλλους στη θεατρική ομάδα με όνομα Ελεύθερο Θέατρο.

Ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως η "Λούφα και παραλλαγή", αλλά και σε εξίσου σημαντικά σίριαλ, όπως "Το μινόρε της αυγής". Δέκα χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή Βεάκη, ο ηθοποιός ίδρυσε τη δική του θεατρική εταιρία με την ονομασία Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας. Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Βορείου Ελλάδος, αλλά και με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα επαγγελματικής πορείας του, ο ηθοποιός έχει αποσπάσει και αρκετά βραβεία".

Το 2008 συμμετείχε σε ένα από τα remakes της "Λούφας και παραλλαγής", το "Αϊ Φορ – Λούφα και απαλλαγή", το οποίο δεν είχε ωστόσο την ίδια απήχηση με την παλιά ταινία. Από τις γνωστές συμμετοχές του στο σινεμά είναι και το "Ένας κι ένας" του Νίκου Ζαπατίνα. Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, οι εμφανίσεις του είναι ελάχιστες τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ωστόσο, το 2006 έκανε ένα επιτυχημένο guest στην κωμική σειρά του Γιώργου Καπουντζίδη "Στο παρά 5".

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr