Η θρεπτική αξία των ζυμαρικών βρίσκεται κατεξοχήν στην περιεκτικότητά τους σε άμυλο, καθώς και στο γεγονός ότι μπορούν να καλύψουν το 50% των καθημερινών αναγκών σε υδατάνθρακες. Επιπλέον, είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.
Και ας είμαστε ειλικρινείς, σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά; Και ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Είναι ένα εύκολο φαγητό που ακόμα και σκέτα μόνο με τυρί δίνουν τη νοστιμιά τους. Ωστόσο το να τα συνδυάσεις και με άλλα υλικά σίγουρα θα εκτοξεύσεις την απόλαυση.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr