Follow us

Μπορούμε να μάθουμε πότε θα πεθάνουμε με μία μπατονέτα

Τι είναι το περίφημο τεστ με την μπατονέτα και πώς περίπου λειτουργεί; Όλη η σκληρή αλήθεια σε αυτό εδώ το κείμενο που δεν είναι τόσο μακάβριο όσο νομίζεις.

MissBloom TEAM
ημερομηνια θανατου iStock

"Εγώ μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω", μπορεί να λες όλες εκείνες τις φορές που πέφτεις μέσα στις προβλέψεις σου. Αν σου πούμε ότι πλέον θα μπορείς να το ξέρεις κι αυτό, πώς θα σου φανεί; Κι όμως, υπάρχει μία ειδική μπατονέτα που σύμφωνα με επιστήμονες, βλέπει τον θάνατό σου. Και εξηγούμαστε.

Επιστήμονες επινόησαν έναν τρόπο για να υπολογίσουν κατά προσέγγιση την χρονολογία θανάτου του καθενός μας. Σε συνδυασμό με επιγενετικούς παράγοντες -αυτούς που "αποτυπώνονται" στο DNA μας από τους προγόνους μας και σχετίζονται από την περιβαλλοντική ρύπανση μέχρι το στρες που μπορεί να βιώνουμε- υποστηρίζουν ότι μπορούν να το κάνουν και μάλιστα με αρκετή σιγουριά.

Θεωρητικά, μπορούσαν και στο παρελθόν, απλώς μέχρι πρότινος, αποτελούσε μία περίπλοκη διαδικασία κατά την οποία έπρεπε να πάρουν δείγμα ιστού από το αίμα είτε να μας υποβάλλουν σε μια σειρά εξετάσεων που θύμιζαν περισσότερο φυσική αξιολόγηση παρά κάτι άλλο. Αναζητώντας μία λιγότερο παρεμβατική "λύση", οι ερευνητές της εταιρείας μακροζωίας Tally Health με έδρα τη Νέα Υόρκη, όχι μόνο επινόησαν μια νέα μεθοδολογία, αλλά πιθανότατα να την εμπορευτούν κιόλας, κάνοντας την διαθέσιμη στο κοινό μέσω πώλησης.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr