Όταν το σπίτι γίνεται θανάσιμη παγίδα: Το οθωμανικό κρεβάτι και άλλα καθημερινά αντικείμενα που προκάλεσαν τραγικούς θανάτους

Μια ματιά στις τραγικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα οικιακά, καθημερινά αντικείμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το σπίτι μας, ο προσωπικός μας χώρος χαλάρωσης και ασφάλειας, μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους. Όλοι μας θεωρούμε πως τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι ακίνδυνα, όμως περιστατικά σαν αυτό της 39χρονης Helen Davey αποδεικνύουν πως ακόμα και τα πιο αθώα έπιπλα μπορούν να γίνουν θανατηφόρα. Ο τραγικός της θάνατος, που προήλθε από ένα ατύχημα με το οθωμανικό κρεβάτι της, ανοίγει τη συζήτηση για τους κρυμμένους κινδύνους που "παραμονεύουν" στο εσωτερικό των σπιτιών μας.

Το τραγικό ατύχημα της Helen Davey

Η Helen Davey, μητέρα δύο παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο ελαττωματικός μηχανισμός στο οθωμανικό κρεβάτι της, που χρησιμοποιείται για να ανεβάζει και να κατεβάζει το στρώμα, προκάλεσε την πτώση του στρώματος, παγιδεύοντας την ανάμεσα στο κρεβάτι και τη βάση του. Το ατύχημα συνέβη τη στιγμή που έσκυβε να τακτοποιήσει τα πράγματα στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το στρώμα, και, χωρίς να το καταλάβει, το στρώμα την παγίδεψε, προκαλώντας ασφυξία και κάνοντας, για ακόμα μια φορά, τις σύγχρονες ανέσεις να μετατραπούν στα μάτια μας σε θανάσιμες παγίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr