Στη Han Kang το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2024 | Ποιο βιβλίο της έχει σχέση με την Ελλάδα

Η Νοτιο-Κορεάτισσα συγγραφέας κέρδισε το φετινό λογοτεχνικό βραβείο της σουηδικής Ακαδημίας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, η σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε τη νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2024. Λίγο μετά τις 2 μ.μ., έγινε γνωστό ότι το σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο απονέμεται στη συγγραφέα από τη Νότια Κορέα Han Kang "για τη γεμάτη ένταση ποιητική της πρόζα που αντιμετωπίζει κατάματα τα ιστορικά τραύματα και εκθέτει την ευθραυστότητα της ανθρώπινη ζωής".

Λίγα λόγια για τη Han Kang

H Han Kang γεννήθηκε το 1970 στη Γκουανγκγού της Νότιας Κορέας. Διαμένει στη Σεούλ. Είναι η πρώτη συγγραφέας από τη Νότια Κορέα που κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το έργο της εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα όσον αφορά το είδος. Σημαντικά της έργα είναι η "Χορτοφάγος" και το "Μάθημα ελληνικών".

"Η χορτοφάγος"

Η Γιόνγκ Χιε και ο σύζυγός της είναι δύο άνθρωποι του μέσου όρου. Εκείνος πηγαινοέρχεται δουλοπρεπώς στο γραφείο του, δεν διακατέχεται από καμία φιλοδοξία. Εκείνη δεν τη χαρακτηρίζει κανένα πάθος, είναι απλώς μια αφοσιωμένη νοικοκυρά. Η μονοτονία του γάμου τους ανατρέπεται όταν η Γιόνγκ Χιε αποφασίζει μια μέρα να μην ξαναφάει κρέας. Δεν δίνει εξηγήσεις. "Είδα ένα όνειρο", αυτό λέει μονάχα. Πρόκειται για μια μικρή ένδειξη ανεξαρτησίας, η οποία όμως μπορεί να θεωρηθεί ακραία και να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη σε μια χώρα όπως η Νότια Κορέα. Και δεν φτάνει αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο madamefigaro.gr