Για την Έλενα Λιακούδη (@elenaliakoudi) τα πάντα είναι τέχνη και τα πάντα μπορούν εν δυνάμει να γίνουν τέχνη. Εκτός από τα περισσότερα από 3.000 έργα ζωγραφικής που έχει φιλοτεχνήσει έως σήμερα, επεμβαίνει καλλιτεχνικά σε έπιπλα και δημιουργεί τοιχογραφίες.
Τολμάει να περάσει χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά με μπατανόβουρτσα και άσπρο πλαστικό χρώμα μια ντουλάπα και μετά να ζωγραφίσει ακόμη και με νερομπογιές, με πλαστικά, με λάδια, με ακρυλικά, με ό,τι βρει μπροστά της, αρκεί να "χορτάσει από την ακόρεστη πείνα για δημιουργία".
Μας εξομολογήθηκε πως μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι αξημέρωτα για να υλοποιήσει μια ιδέα της επιτόπου, μη τυχόν και την ξεχάσει μέχρι το πρωί. Όσο κουρασμένη και να είναι, αν βρει στο δρόμο κάτι που θα της προκαλέσει το ενδιαφέρον, θα το κουβαλήσει σπίτι για να το "περιθάλψει" καλλιτεχνικά. Αυτοί οι "ασθενείς", βρίσκουν με θεαματικά καλλιτεχνικό τρόπο τη θέση τους στο σπίτι της.
Στο σπίτι της η καλλιτεχνία είναι διάχυτη σε όλους τους χώρους προσφέροντας απεριόριστο πεδίο έμπνευσης.
"Η θεματολογία μου είναι ευρέως φάσματος, θέλω να σπάω τα στερεότυπα και να τρυπώνω -τρόπον τινά- στο μυαλό ενός άλλου ανθρώπου και να δημιουργώ την απεικόνιση του συναισθήματός του" μας εξηγεί.
Της αρέσει να την αποκαλούν ναΐφ καλλιτέχνι, αυτό είναι άλλωστε. "Δε θέλω να σου πω πώς ερμηνεύω εγώ το έργο μου, το πιο σημαντικό είναι να μου πεις πώς το ερμηνεύεις εσύ", μας λέει.
Στο υπνοδωμάτιο, το πράσινο δίνει ένταση και μεταμορφώνει το στυλ του χώρου.
Η λευκή βαρετή ντουλάπα ζωγραφίστηκε και τα παλιά ψηλοτάκουνα ζωγραφίστηκαν κι αυτά κι έγιναν χερούλια.
Η καλλιτεχνική διάθεση φαίνεται και στην βεράντα.
The jungle chair - "Αυτήν τη ‘70s καρέκλα τη βρήκα πεταμένη, ταλαιπωρημένη με τσιμέντα και μπογιές, και φυσικά την περιέθαλψα".
Στα μπάνια του σπιτιού αξιοποιήθηκαν παλιά έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.