Follow us

Πώς να κάνεις το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο | 5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

Μικρές αλλαγές – με το λιγότερο κόστος - για να δείχνει το σαλόνι μεγαλύτερο.

deco Unsplash

Το φθινόπωρο για πολλούς είναι η περίοδος των αλλαγών και τις περισσότερες φορές την "πληρώνει” το σπίτι. Νομίζω το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο είναι τα δωμάτια που δέχονται πιο συχνά τις αλλαγές που αποφασίζουμε να κάνουμε.

Γιατί το μπάνιο είναι το ιδανικό δωμάτιο για τα φυτά σου

Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε στο σαλόνι και πως μπορείς να το κάνεις να δείχνει μεγαλύτερο, ακόμη και αν είναι το μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού. Κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές με το λιγότερο κόστος μπορείς να μετατρέψεις πλήρως τον χώρο που χαλαρώνεις και υποδέχεσαι όλους τους αγαπημένους σου.

Τα 5 items που θα κάνουν το σαλόνι σου να δείχνει πιο "ακριβό"

Πέντε tips για να κάνεις το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο:

#Κουρτίνες

Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί όμως οι κουρτίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στο δωμάτιο. Ο σωστός τρόπος είναι κρεμάσεις τις κουρτίνες όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται και έτσι ο χώρος αποκτά άλλες διαστάσεις, δείχνει πιο ψηλός.

Πώς να κάνεις το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο | 5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις

#Καθρέφτης

Ένα από τα tip που θα ακούσεις από παντού είναι να τοποθετήσεις έναν καθρέφτη, ιδανικά δίπλα στο παράθυρο. Αντανακλά το φως, κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Επιπλέον θα μπορούσε να τον κρεμάσεις για να μην πιάσει χώρο.

καθρεφτης

#Χρώματα

Σχετικά με τα χρώματα που θα επιλέξεις για το σαλόνι, προσπάθησε όλοι οι τοίχοι να είναι ίδια απόχρωση, έτσι δεν υπάρχουν όρια στον χώρο, δίνοντας ύψος. Επιπλέον διάλεξε ανοιχτόχρωμους τόνους. Ωστόσο αν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα, προσπάθησε αυτά να τα βάλεις σε διακοσμητικά, όπως βάζα ή μαξιλάρια.

χρώματα

#Έπιπλα

Η επιλογή των επίπλων είναι αρκετά σημαντική. Προσπάθησε να μην έχεις μεγάλα έπιπλα που προσφέρουν απλά όγκο στο χώρο, ενώ επέλεξε αυτά που είτε είναι αρκετά χαμηλά, είτε έχουν ορατά πόδια. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται ότι υπάρχει βάθος στο δωμάτιο.

έπιπλα

#Αποθηκευτικοί χώροι

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι από τα πιο σημαντικά tips που χρειάζεσαι, μιας και η ακαταστασία κάνει τον χώρο σου να φαίνεται μικρότερος. Φρόντισε να έχεις κάποιους αποθηκευτικού χώρους είτε αυτοί είναι φανεροί, είτε είναι "έξυπνα” έπιπλα με κρυφό χώρο, όπως σκαμπό με αποσπώμενο μαξιλάρι.

αποθηκευτικό χώρο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr