Η "Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά" μπορεί να κάνει reset στη μυθοπλασία

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου "Η Μάγισσα"

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ας είμαστε ειλικρινείς, εμένα η "Μάγισσα" πέρυσι δεν με τρέλανε. Ήμουν από το δεν με χαλάει μέχρι το δεν με απασχολεί. Όχι ότι ήταν κακή σειρά, αλλά δεν με συγκίνησε και ποτέ. Τώρα, ο δεύτερος κύκλος, τι θα μπορούσε να κάνει; Η απάντηση παραδόξως είναι "τα πάντα"!

Πριν μπούμε όμως στο τι μπορεί να κάνει η δεύτερη "Μάγισσα", πάμε να δούμε τι περιλαμβάνει το φετινό μενού. Η ιστορία αρχίζει στο 1910 με τον Ανδρέα Λάσκαρη, δισέγγονο της Θεοφανώς. Ο νεαρός αυτός, ήρωας του τρίτου κύκλου της σειράς που λογικά θα δούμε του χρόνου, καταφθάνει από το Λονδίνο στη Μάνη και συγκεκριμένα στον πύργο των Λασκαρέων που έχει κληρονομήσει από τους προγόνους του με σκοπό να τον πουλήσει. Στον πύργο κατοικεί ο νοικάρης και επίδοξος αγοραστής, ο συμπαθέστατος και αστείος κύριος Μποφόρ. Αυτός είναι δισέγγονος του Μισέλ Μποφόρ, του Γάλλου αρχαιολόγου που φιλοξενούσε στον πύργο του ο Γερακάρης. Το πρώτο βράδυ της παραμονής του Ανδρέα Λάσκαρη στον πύργο, έχει ένα όραμα που με οδηγό τη Θεοφανώ ταξιδεύει στον χρόνο και μας μεταφέρει στο 1710, όπου και παρακολουθούμε τη βασική ιστορία της "Φλεγόμενης Καρδιάς". Ο Ανδρέας θα ορκιστεί από τη Θεοφανώ να ταξιδέψει στον χρόνο και να "ξεριζώσει" το κακό από τη ρίζα του. Σε αυτή του την αναζήτηση θα έχει ως σύμμαχο τον νεαρό κύριο Μποφόρ που καταλαβαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του πύργου έχει το χάρισμα των προγόνων του.

Πίσω στο 1710 έχουμε ένα πολύ δημοφιλές ζευγάρι, τον Σίλβιο και τη Ρενάτα Εσπόζιτο. Πρόκειται για τον Ενετό διοικητή του Πόρτο Κάγιο, πολύ συμπαθής και δίκαιος με τους Μανιάτες. Η γυναίκα του η Ρενάτα, νεαρή, πανέμορφη, Ελληνίδα αριστοκρατικής καταγωγής, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κεφαλλονιά. Μια γυναίκα που οι Μανιάτες την αγαπούν και εκείνη είναι πολύ γενναιόδωρη μαζί τους. Ζουν στον πύργο των Λασκαρέων, συγκατοικούν στην ουσία με τον Νικήτα Λάσκαρη, προπάππο του Μιχαήλ Λάσκαρη, ο οποίος μοιράζεται τον πύργο του με τους Ενετούς και προστατεύει τα συμφέροντα των Μανιατών, έχοντας στο πλευρό του τη εγκυμονούσα γυναίκα του. Όλα ξεκινούν όταν στον πύργο καταφθάνει ο Τζουζέπε Μοντιλιάνι, Ενετός ρέκτορας, που εκτελούσε τα καθήκοντά του στην Πάργα, εκεί όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Πανδώρα. Και το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μας, η αρχή της "Μάγισσας", η σκοτεινή και αγενής, Πανδώρα Μοντιλιάνι. Ελληνίδα με καταγωγή από την Πάργα, είναι παντρεμένη με τον ρέκτορα (δικαστή) Τζουζέπε Μοντιλιάνι. Η μετάθεση του άντρα της στο Πόρτο Κάγιο τη δυσαρεστεί, αλλά σύντομα θα καταλάβει πως είναι το μέρος που θ’ αλλάξει για πάντα τη ζωή της. Μιας και εκεί θα συναντήσει το αιώνιο κόλλημά της, με το οποίο έχει ανταλλάξει πριν χρόνια μόνο ένα φιλί, τον Σίλβιο. Η γνωριμία της με τη Λεωνή, μια πλανόδια ηθοποιό, θα την οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, αφού θα την μυήσει στον κόσμο της μαγείας, ενώ κάπου στην υπόθεση (δεν τον βλέπουμε στην πρεμιέρα) θα μπλεχτεί και ο Αντόνιο Ρούσσο, Ιησουίτης μοναχός που έρχεται στο Πόρτο Κάγιο ως απεσταλμένος του Τάγματός του για να επηρεάσει τους κατοίκους θετικά ως προς τον Καθολικισμό. Όμως, ο σκοπός της άφιξής του και το παρελθόν του κρύβουν πολλά περισσότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο yupiii.gr