Βία ανηλίκων | Μετά το "Panic Button" έρχεται το "Save Youth"

Τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης για τη βία των ανηλίκων.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η τεράστια έξαρση της βίας ανάμεσα στους ανήλικους που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Αφορμή για τη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων, στάθηκε ο πρόσφατος ξυλοδαρμός 14χρονης μαθήτριας, από τρεις συνομήλικες, με θεατές αρκετούς συμμαθητές, οι οποίοι παρακολουθούσαν με απάθεια, καταγράφοντας με τα κινητά το δυσάρεστο περιστατικό.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε μεταξύ άλλων, και θέλοντας να λάβει δραστικά και άμεσα μέτρα, να θεσπίσει το "Save Youth", το οποίο είναι αντίστοιχο του "Panic Button", που έχει θεσπιστεί για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Έξαρση της νεανικής βίας: "Τα παιδιά δεν κατανοούν τη σοβαρότητα των πράξεών τους"

"Θα μπορεί ένα έφηβος εκτός σχολικού περιβάλλοντος να μπορεί να ειδοποιεί την αστυνομία αν αισθάνεται ότι κινδυνεύει η σωματική του δραστηριότητα”, είπε στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός. "Είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πρωτίστως την οικογένεια ως βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών”, συνέχισε τονίζοντας ότι στο μέλλον θα μας απασχολήσουν ζητήματα που συνδέονται με την παραμέληση ανηλίκων αλλά και πώς συνδέεται η βία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.