Οι 40 καλύτερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης

Έχουμε γράψει πολλές λίστες για τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης, όμως αυτή η λίστα είναι μάλλον η πιο αντικειμενική απ' όλες αφού βασίζεται στο σύνολο των κριτικών αλλά και των βαθμολογιών από θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τι κάνει μια τηλεοπτική σειρά "κορυφαία"; Πώς τοποθετείται στις λίστες με τις καλύτερες σειρές; Το ερώτημα αυτό προσπάθησε να απαντήσει ένας λογαριασμός στο X (πρώην Twitter), με το όνομα "World of Statistics", δημιουργώντας μια λίστα με τις 40 καλύτερες σειρές στην ιστορία, που βασίζεται σε κριτικές και βαθμολογίες τόσο από το κοινό, όσο και από επαγγελματίες.

Τα στοιχεία προέρχονται από δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το IMDb, το Rotten Tomatoes, το Metacritic και άλλες, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες αξιολογήσεις.

Η λίστα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μείξη κλασικών και σύγχρονων σειρών, ενώ προσφέρει την ευκαιρία να θυμηθούμε σειρές που ίσως έχουμε ξεχάσει ή να ανακαλύψουμε νέες που θα μας καθηλώσουν. Βέβαια, παραμένει αδιευκρίνιστο ποια κριτήρια χρησιμοποίησε η World of Statistics για να ζυγίσει τις βαθμολογίες κοινού και κριτικών, πράγμα που αφήνει περιθώρια για συζητήσεις σχετικά με τη σειρά κατάταξης. Αλλά, τελικά, αυτό δεν είναι το νόημα κάθε καλής λίστας;

Και, για όσους το παρατηρήσατε, ναι, το Twin Peaks δεν βρίσκεται στη λίστα αυτή. Μάλλον εκπλήσσει το γεγονός αυτό, όμως υπάρχουν πολλές πτυχές για να λάβει κανείς υπόψη του.

Ας δούμε τις 40 σειρές που διαμόρφωσαν την τηλεοπτική κουλτούρα.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr