Follow us

"Η μητέρα μου, η Elizabeth Taylor"

Ο γιος της Elizabeth Taylor, Chris Wilding μιλά στην "Guardian" για την αγαπημένη του μητέρα, με αφορμή την προβολή ενός ντοκιμαντέρ του BBC, που φωτίζει μια διαφορετική πλευρά της.

MissBloom TEAM
taylor via wikimedia commons

Ο Chris Wilding είναι ένας ντροπαλός άντρας που πλησιάζει τα 70. Ως μικρό αγόρι, ήταν επίσης ντροπαλός. Συνήθιζε να ντρέπεται όταν η μητέρα του εμφανιζόταν στο σχολείο του με τις γούνες και τα φίνα φορέματα. Ήταν υπερ-διάσημη, σέξι, και παντού την ακολουθούσε ένα σκάνδαλο, όπως συμβαίνει με κάθε αληθινό μύθο. Όμως για εκείνον ήταν απλώς η μαμά του.

Στα 12 της χρόνια ήταν ήδη πρωταγωνίστρια στο National Velvet , μια αμερικανική Technicolor ταινία του 1944. Μέχρι τα 35 της, είχε κερδίσει δύο Όσκαρ και ήταν παντρεμένη με έναν από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς στον κόσμο, τον Richard Burton. Μαζί, ήταν το πιο γνωστό ζευγάρι στον κόσμο. Όταν δεν ήταν παντρεμένη με τον Burton (τον οποίο νυμφεύτηκε δύο φορές), ήταν παντρεμένη με κάποιους μεγιστάνες, διάσημους ηθοποιούς και έναν (τυχαίο) άνδρα που γνώρισε στην αποτοξίνωση. Υπήρχαν επτά σύζυγοι συνολικά και οκτώ γάμοι.

Ονομάστηκε η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, είχε τους υψηλότερους μισθούς, απαιτούσε τη μεγαλύτερη προσοχή και, μέχρι τον θάνατό της, το 2011, είχε γίνει η μεγαλύτερη ακτιβίστρια του Tinseltown. Και ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Το νέο ντοκιμαντέρ του BBC για την ζωή της

Η ζωή της Elizabeth Taylor, παραδοσιακά, έχει περάσει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη ως ένα είδος σαπουνόπερας. Τα συστατικά της, οκτώ γάμοι, τέσσερα παιδιά, πολλά διαμάντια και ένας μακροχρόνιος εθισμός στα χάπια, έδιναν την αφορμή πάντα για αφηγήσεις γεμάτες σκάνδαλα και σεξ. Κόντρα σε αυτή την πρακτική, το νέο ντοκιμαντέρ του BBC "Elizabeth Taylor: Rebel Superstar" που έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή επιχειρεί να χτίσει ένα διαφορετικό προφίλ για τη μεγάλη πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ. Στα τρία του επεισόδια η βραβευμένη με δύο Οσκαρ ηθοποιός παρουσιάζεται ως μεγαλοεπιχειρηματίας και πρωτοπόρος ακτιβίστρια που ξαναέγραψε τους κανόνες της διασημότητας.

"Οπου κι αν πήγαινε, υπήρχε πλήθος κόσμου – πάντα την ακολουθούσε ένα τσούρμο φωτογράφων, ο κόσμος τη χάζευε" θυμάται ο Chris Wilding, γιος της Elizabeth Taylor από τον γάμο της με τον ηθοποιό Μichael Wilding, με αφορμή το ντοκιμαντέρ. "Η μητέρα μου ήταν πολύπλοκη. Πολυδιάστατη. Δεν επιζητούσε την προσοχή, δεν ήταν πάντα "ενεργή”, οπότε θα έλεγα ότι δεν ήταν εξωστρεφής" συμπληρώνει ο 70χρονος σήμερα άνδρας.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ