Follow us

Ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και καταστρέφουν τη σχέση μας

Η αλήθεια είναι ότι όλοι κάνουμε λάθη και όλες οι σχέσεις περνούν από δύσκολες περιόδους, δείτε όμως κάποια που ίσως μπορείτε να αποφύγετε, όπως αυτά τα συγκεκριμένα ψέματα.

MissBloom TEAM
ψεματα NBC

Οι σχέσεις είναι σαν τα σπορ αυτοκίνητα: χρειάζονται συνεχή φροντίδα, καλιμπράρισμα και βενζίνη υψηλής ποιότητας για να δουλέψουν σωστά. Και όπως κάθε μηχανή, έτσι και οι σχέσεις χαλάνε αν τις παραμελούμε. Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε είναι να ξεγελάμε τον εαυτό μας. Ναι, ακούγεται περίεργο, αλλά είναι η αλήθεια. Και όταν το κάνουμε, κοροϊδεύουμε και τον άλλον. Ας δούμε λοιπόν τα 4 πιο συνηθισμένα ψέματα που καταστρέφουν τις σχέσεις.

"Είμαι εντάξει"

Το κλασικό "είμαι εντάξει" είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε. Το χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τον άλλον ή τον εαυτό μας, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουμε είναι να ανοίγουμε ένα όλο και μεγαλύτερο χάσμα. Μπορεί να αφορά το στρες στη δουλειά, την έλλειψη πάθους ή κάτι πιο σοβαρό. Όσο το αποκρύπτουμε, τόσο μεγαλώνει το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να στηριζόμαστε, ειδικά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

"Δεν είναι και κάτι τόσο σημαντικό"

Μια άλλη κλασική φράση που χρησιμοποιούμε για να αποφύγουμε τη σύγκρουση. Όταν κάτι μας ενοχλεί, προσπαθούμε να το μικρύνουμε, αλλά αυτό το μόνο που καταφέρνει είναι να το μεγαλώνει μέσα μας. Με τον καιρό, αυτό το μικρό ενοχλητικό θα γίνει μια μεγάλη βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ