Follow us

H μακαρονάδα του "δολοφόνου" | Η αυθεντική ιταλική συνταγή

Aν ψάχνεις για μία εύκολη, νόστιμη και... άκρως "θανατηφόρα" συνταγή, είσαι στο σωστό μέρος!

MissBloom TEAM
Mακαρονάδα iStock

Ας μην κρυβόμαστε: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει τα ζυμαρικά όπως κι αν είναι μαγειρεμένα. Είτε με σάλτσα, είτε με κιμά, είτε με θαλασσινά είτε ακόμα και σκέτα με τυρί, τα ζυμαρικά είναι η νούμερο 1 επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα, ιδίως όταν βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα με τον μισθό να έχει συρρικνωθεί αισθητά.

Σε περίπτωση που είσαι μακαρονού αλλά έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για μακαρονάδα, με το ακόμα πιο τέλειο όνομα. Η μακαρονάδα του "δολοφόνου” (Spaghetti all’assassina) μας έρχεται κατευθείαν από την περιοχή της Απουλίας και πιο συγκεκριμένα το Μπάρι. Ουδεμία σχέση έχει με την περιβόητη ιταλική μαφία, μιας και το όνομα αναφέρεται περισσότερο στην πιπεράτη και καυτερή της γεύση, ικανή να... "σκοτώσει” όποιον τη δοκιμάσει.

Υπέροχα τυροψωμάκια στιγμής σε μπουκίτσες | Και έχεις σνακ έτοιμο σε 15 λεπτά

Η παρασκευή της απλή και εύκολη. Αξίζει να αναφερθεί ότι τη συγκεκριμένη συνταγή τη χρησιμοποιούν οι Ιταλοί όταν έχει περισσέψει σάλτσα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

400 γραμμάρια σπαγγέτι

700 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας σκέτη

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι ή νιφάδες μπούκοβο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγη ζάχαρη

Η πατατοσαλάτα του γραφείου | Η αυθεντική συνταγή

Eκτέλεση:

Θα χρειαστείς δύο κατσαρολάκια και ένα μεγάλο τηγάνι, όχι αντικολλητικά αλλά μαντεμένιο για να "αρπάξουν” τα μακαρόνια. Ρίχνεις τη σάλτσα στο ένα κατσαρολάκι και βράζεις για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτεις αλατοπίπερο και αν επιθυμείς και λίγη ζάχαρη. Στο άλλο κατσαρολάκι βάζεις δύο κουτάλες της σούπας νερό και σιγοβράζεις. Όταν το νερό βράσει, προσθέτεις δύο κουτάλες από τη σάλτσα και, αλατίζεις και ανακατεύεις. Έχεις τώρα έναν ζωμό ντομάτας με τον οποίο θα ετοιμάσεις τα ζυμαρικά. Η διαδικασία θυμίζει αρκετά την προετοιμασία του ριζότου. Μην ξεχάσεις να κρατήσεις δύο κουτάλες πηκτή σάλτσα ντομάτας την οποία θα χρειαστείς στο τέλος.

Και τώρα σειρά έχει το τηγάνι. Βάζεις λίγο λάδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρεις ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτεις και τα ζυμαρικά, ωμά. Σοτάρεις ελαφρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίξε τις δύο κουτάλες με την πηχτή σάλτσα και ψήσε σε μέτρια φωτιά. Όταν τα ζυμαρικά μαλακώσουν, αφαίρεσε το σκόρδο και την πιπεριά και συνέχισε να τα σοτάρεις προσθέτοντας εναλλάξ ζωμό ντομάτας και πηχτή σάλτσα. Όταν είναι εντελώς έτοιμα, πρόσθεσε στο κέντρο του τηγανιού 1 κουτάλα πηχτή σάλτσα ντομάτας, ανακάτεψε και δυνάμωσε τη φωτιά. Χωρίς να τα ανακατέψεις καθόλου, άφησέ τα να καπνιστούν για 1,5 λεπτό, να πιάσουν κρούστα από κάτω και να καραμελώσουν.

Η μακαρονάδα του "δολοφόνου” είναι πανέτοιμη!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ