Follow us

Cycladic Screenings | Μια συνάντηση κινηματογράφου και τέχνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Cycladic Screenings προσφέρουν στο κοινό μια κινηματογραφική εμπειρία, με δύο ριζοσπαστικές ταινίες που επηρέασαν το έργο της διάσημης καλλιτέχνιδας Cindy Sherman, στο πλαίσιο της έκθεσής της.

MissBloom TEAM
μουσειο κυκλαδικης 'The Naked Kiss

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσιάζει μια κινηματογραφική εμπειρία, τα Cycladic Screenings. Στο πλαίσιο της έκθεσης "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα", την Πέμπτη 3 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, δύο ιστορικές και ριζοσπαστικές ταινίες προβάλλονται: το τολμηρά φεμινιστικό νουάρ "The Naked Kiss" του Samuel Fuller και το ανατρεπτικό "Beyond the Valley of the Dolls" του Russ Meyer.

Οι ταινίες επιλέχθηκαν από την ίδια τη Cindy Sherman ως πηγή έμπνευσης για μια σειρά από φωτογραφικά της έργα, πολλά από τα οποία φιλοξενούνται στην έκθεσή της στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ή και τις δύο ταινίες την ίδια ημέρα, ενώ παράλληλα θα μπορεί να επισκεφτεί την έκθεση και να ανακαλύψει τις καλλιτεχνικές επιρροές πίσω από τις εμβληματικές φωτογραφίες που καθιέρωσαν την Sherman ως πρωτοπόρο στον χώρο της φωτογραφίας στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ