Follow us

Γιατί το μπάνιο είναι το ιδανικό δωμάτιο για τα φυτά σου

Αυτά τα φυτά θα απολαύσουν την υγρασία, αλλά και τον χαμηλό φωτισμό του μπάνιου.

Φυτά στο μπάνιο iStock

Εάν ψάχνεις έναν εύκολο και φθηνό τρόπο να διακοσμήσεις το σπίτι σου, τότε πρέπει να επενδύσεις σε κάποιο φυτό. Τα περισσότερα εσωτερικά φυτά είναι και εύκολα στη φροντίδα τους, οπότε είναι η καλύτερη επιλογή για τη διακόσμησή σου. Μάλιστα κάποια απ' αυτά είναι εξαιρετική επιλογή για το μπάνιο σου.

Η τέλεια θήκη οργάνωσης ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου και είναι - φυσικά - Zara Home

Το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει ιδιαίτερες συνθήκες, μιας και έχει αρκετή υγρασία, ζεστές θερμοκρασίες και τις περισσότερες φορές λιγοστό εξωτερικό φως. Τα φυτά μέσα στο μπάνιο θα σου παρέχουν σίγουρα καλύτερη ποιότητα αέρα, ενώ υπάρχει και έρευνα που υποστηρίζει ότι μπορούν να βελτιώσουν και την ψυχική σου υγεία.

Με ποια φυτά μπορείς να διακοσμήσεις το μπάνιο σου; Σίγουρα με ένα από τα παρακάτω!

#Ζάμια

Η ζάμια ή ζαμιοκούλκας είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου και το συναντάμε σε όλα σχεδόν τα δωμάτια ενός σπιτιού, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους. Η ζάμια έχει πράσινα γυαλιστερά φύλλα και αργεί η ανάπτυξή του. Ο ζαμιοκούλκας προτιμά φωτεινό χώρο μέσα στο σπίτι, χωρίς να τον χτυπά απευθείας ο ήλιος, αλλά αντέχει και σε πιο σκοτεινούς χώρους.

Γιατί το μπάνιο είναι το ιδανικό δωμάτιο για τα φυτά σου

#Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο είναι από τα πιο εύκολα στη φροντίδα φυτά. Το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να καθαρίζει τον αέρα του χώρου από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες, ενώ η καταλληλότερη θέση για να το τοποθετήσεις είναι σε ένα φωτεινό σημείο, μακριά από τις έντονες ακτίνες του ηλίου.

Σπαθίφυλλο

#Πόθος

Ο πόθος είναι ίσως από τα φυτά που έχεις δει σε πάρα πολλές φωτογραφίες. Είναι η πιο must επιλογή για το μπάνιο σου. Είναι αναρριχώμενος και έτσι μπορεί να κρεμαστεί κάπου ψηλά ώστε να γεμίσει ωραία μια κενή επιφάνεια. Ο πόθος επιβιώνει σε οποιοδήποτε φωτισμό, ενώ αγαπάει ιδανικά τις ζεστές θερμοκρασίες.

Πόθος

#Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια είναι από τα πιο διάσημα φυτά εσωτερικού χώρου και είναι δύσκολο να το "σκοτώσεις”, μιας και είναι ίσως το πιο εύκολο στη φροντίδα του. Αρκεί να την ποτίζεις μία φορά τον μήνα και μπορεί να ζήσει και στο πιο σκοτεινό σημείο του μπάνιου σου. Επιπλέον έχει την ικανότητα να φιλτράρει και να καθαρίζει τον αέρα στο χώρο που βρίσκεται.

Σανσεβιέρια

#Ορχιδέα

Η ορχιδέα είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυτά και πολλοί επιλέγουν να την τοποθετούν στο μπάνιο ακόμη σε στην ψεύτικη εκδοχή της. Η ορχιδέα χρειάζεται φωτεινό σημείο χωρίς όμως απευθείας φως από τον ήλιο, ενώ χρειάζεται και προστασία από θερμαντικά σώματα, από ψυχρά και θερμά ρεύματα, καθώς και από τζάμια.

Ορχιδέα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ