Follow us

Τελικά ποιο είναι το κατάλληλο dress code για να τοποθετηθεί κανείς κατά του φασισμού;

Είναι η ιδέα μας ή κάθε φορά που η Νατάσα Μποφίλιου τοποθετείται πολιτικά ή κοινωνικά, η αγανάκτηση είναι αδικαιολόγητα μεγάλη;

Νατάσα Μποφίλιου Instagram

Δύο περίπου χρόνια πριν, η Νατάσα Μποφίλιου είχε τολμήσει να ταξιδέψει στο Λονδίνο στο πλαίσιο της φωτογράφισης της νέας συλλογής του ελληνικού οίκου Nidodileda, brand το οποίο προτιμάει για τις εμφανίσεις της επί σκηνής. Και ενώ η ανυποψίαστη Μποφίλιου, η οποία έχει τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές πολιτικά, καθιστώντας σαφές σε ποιον ιδεολογικό άξονα ανήκει, φωτογραφιζόταν χαμογελαστή, στην Ελλάδα ξεσπούσε ένας άνευ προηγουμένου πόλεμος, σχετικά με το αν η καλλιττέχνις έχει δικαίωμα να εκφράζει τις αριστερές της πεποιθήσεις και παράλληλα να ντύνεται με ένα brand το οποίο δεν ανήκει στην κατηγορία fast fashion.

Τόνοι μελάνι "χύθηκαν", είτε από εκείνους που τη στήριξαν είτε από εκείνους που της επιτέθηκαν με πάθος. Και ενώ πιστέψαμε ότι το θέμα Μποφίλιου – ρούχα, είχε μπει στον πάγο, οι συνήθεις ύποπτοι επανήλθαν με αφορμή τα λόγια της στη συναυλία της στον Λυκαβηττό, η οποία συνέπεσε με την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σαν δίδυμες | Η Νατάσσα Μποφίλιου ποζάρει με την αδερφή της και η ομοιότητα τους είναι απίστευτη

"Κάθε τέτοια ματωμένη επέτειο και ειδικά τώρα σε αυτούς τους σκοτεινούς και τόσο επικίνδυνους καιρούς ορκιζόμαστε από την αρχή στους αγώνες μας γιατί το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”, είπε απευθυνόμενη στο κοινό με τρεμάμενη φωνή. Έλα όμως που τα συγκεκριμένα λόγια τα είπε φορώντας – άκουσον άκουσον – ένα μαύρο φόρεμα με see-through λεπτομέρειες το οποίο φαινόταν – ίσως και να ήταν δεν γνωρίζω – ακριβό!

Μέσα σε λίγα λεπτά, τα φαρμακερά σχόλια που είχαν μπει σε mute δύο χρόνια τώρα, επανήλθαν πιο δεικτικά και πιο άδικα από ποτέ. "Μπράβο στη Νατάσα Μποφίλιου. Ως γνωστόν ο φασισμός τσακίζεται με φόρεμα 2 χιλιάδων ευρώ. Με μετάξι και σατέν εμπρός του κόσμου επαναστάτες να πνίξουμε τον φασισμό”, "Α ρε Μποφίλιου αγωνίστρια τι θα έκανε η Ελλάδα χωρίς εσένα; Τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη” ήταν μερικά από τα σχόλια χρηστών του διαδικτύου που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την αγανάκτησή τους απέναντι στην ομολογουμένως "απαράδεκτη” συμπεριφορά της τραγουδίστριας.

Τελικά ποιο είναι το κατάλληλο dress code για να τοποθετηθεί κανείς κατά του φασισμού;

Αναλογιζόμενη τα παραπάνω και έχοντας τον χαρακτηρισμό του λογικού ανθρώπου που απεχθάνεται τον φασισμό, όπως και η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας ελπίζω, αναρωτιέμαι το εξής: Ποιο είναι το κατάλληλο dress code για να μιλήσει κανείς κατά του φασισμού; Και τελοσπάντων, όσοι τον απεχθάνονται και τον πολεμούν – ο καθένας όπως μπορεί – θα πρέπει να εμφανίζονται με κουρέλια; Ίσως τότε θα γίνουν πιο πειστικοί; Εξάλλου η Νατάσα Μποφίλου και η κάθε Νατάσα Μποφίλιου, τις τυχόν αγορές της, τις πραγματοποιεί με χρήματα τα οποία κέρδισε με τον κόπο και το ταλέντο της. Ή μήπως είναι και αυτό υπό αμφισβήτηση;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ