14+2 τετράστερες παραστάσεις που μπορείτε να (ξανα)δείτε

Ξεχώρισαν, αγαπήθηκαν, χειροκροτήθηκαν από τους θεατές και αξιολογήθηκαν με τέσσερα αστεράκια από την κριτική μας. Διαβάστε ποιες είναι οι δέκα έξι παραστάσεις που παίζονται ήδη ή πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα στις σκηνές.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

"Τότε τώρα πάντα"

Η επιθεώρηση του Σταμάτη Φασουλή που παίζεται στο θέατρο Άλσος θύμισε στους παλαιότερους και έμαθε στους νεότερους τη μαγεία της καλής επιθεώρησης. Μία χορταστική παραγωγή τρισήμιση ωρών που εκπλήρωσε τις ανάγκες του είδους όχι μόνο όσον αφορά στο εντυπωσιαμό του θεάματος αλλά και στα ποιοτικά κείμενο, το ωραίο χιούμορ και το σπιντάτο ρυθμό, με δεκάδες χορευτικά νούμερα, εναλλαγές αμέτρητων κοστουμιών, μουσικό χαρακτήρα και νούμερα που προκάλεσαν γέλια μέχρι δακρύων. Προλαβαίνετε μέχρι τα τέλη του μήνα να απολαύσετε τις ερμηνείες του ταλαντούχου θιάσου, όπου πρωταγωνιστούν μεγάλα κεφάλαια του θεάτρου μας, όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, και συνολικά μία απολαυστική ομάδα: Δήμητρα Ματσούκα, Θοδωρής Αθερίδης, Κώστας Κόκλας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Λευτέρης Ελευθερίου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ματίνα Νικολάου, Ελένη Καστάνη και ο ίδιος ο Σταμάτης Φασουλής.

"Όρνιθες"

Από τις ωραιότερες προτάσεις ανεβάσματος της αριστοφανικής κωμωδίας, οι "Όρνιθες" σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη δεν έκαναν τυχαία αίσθηση, όπου κι αν παρουσιάστηκαν αυτό το καλοκαίρι, με αποκορύφωμα το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου μοιράζονται τους κεντρικούς ρόλους των δύο φίλων Αθηναίων που εγκαταλείπουν τη ζωή στη διεφθαρμένη Αθήνα και χτίζουν μία ουτοπική πολιτεία αδελφοσύνης και δικαιοσύνης κάπου στον ουρανό, σε μία δουλειά συνόλου δεκάεξι ηθοποιών, με τρυφερό χιούμορ, μουσικές ποιότητες, ποιητική ματιά και πολλή συγκίνηση. Με τελευταία προγραμματισμένη παράσταση στο Λυκαβηττό στις 30/9, μη τη χάσετε σε ένα από τα ανοιχτά θέατρο των αττικών δήμων.

"Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς"

Για τρίτη σεζόν θα επαναληφθεί η συνταρακτική παράσταση που σκηνοθέτησε η Σοφία Καραγιάννη, δραματοποιώντας το αυτοβιογραφικό αφήγημα του Χρόνη Μίσσιου. Παράσταση που ξεκίνησε τη διαδρομή της από το θέατρο 104 και μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο θέατρο, λόγω της προσέλευσης, αποτελεί ένα "μάθημα" δραματοποίησης της λογοτεχνίας, καθώς ζωντάνεψε τον χειμαρρώδη λόγο του συγγραφέα χωρίς να επαφίεται μόνο στη δύναμη της αφήγησης, αλλά και χωρίς να καταλήγει σε μια επιφανειακή αναπαράσταση γεγονότων. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κωνσταντίνος Πασσάς, ο Δημήτρης Μαμιός και ο Γιάννης Μάνθος επιστρέφουν στη σκηνή του Σύγχρονου από τις 30/9.

"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος"

Ένας ηθοποιός, ο Αργύρης Ξάφης σε μία ερμηνεία ζωής, ενσάρκωσε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε μια ιστορία δολοφονίας ενός νεαρού αγοριού κάπου στην ισπανική επαρχία. Μακριά από το να είναι ένα απλό έργο μυστηρίου, το πρωτόπαιχτο στην Ελλάδα δράμα του Ζουζέπ Μαρία Μιρό εξετάζει μέσα από την ιδιότυπη δομή του -ο ηθοποιός που καλείται να το ερμηνεύσει, οποιαδήποτε ηλικίας, φυλής ή φύλου, θα ενσαρκώσει όλα τα πρόσωπα- τα μυστικά, τις ενοχές και τα ψέματα που κρύβονται πίσω από τις πόρτες των κλειστών κοινωνιών. Η Ζωή Ξανθοπούλου στη σκηνοθεσία συμμάχησε με τον ταλαντούχο πρωταγωνιστή της, σε μια παράσταση που επιστρέφει από την 1η Οκτωβρίου στο θέατρο Θησείον.

"The humans"

Σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη είδαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύγχρονο έργο του Αμερικανού Stephen Karam, μία βαθιά ανθρώπινη οικογενειακή ιστορία, όπου δείχνουν να συγκεράζονται ο Τσέχοφ και ο Arthur Miller. Πολύ ωραίες ερμηνείες σε μα παρηγορητική και τρυφερή παράσταση, που επιστρέφει στο Μουσούρη (από 2/10), έχοντας πάντα στη διανομή τους Θέμιδα Μπαζάκα, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Μαρία Πετεβή, Ειρήνη Μακρή, Ξένια Καλογεροπούλου και Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

"Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα"

Το σπαρακτικό έργο του Ρουμάνου Matei Visniec, που μέσω της ματωμένης ιστορίας των Βαλκανίων, μιλάει για τη συντριπτική πραγματικότητα κάθε εμπόλεμης ζώνης ήταν το έναυσμα για την ξεχωριστή παράσταση που σκηνοθέτησε η Αικατερίνη Παπαγεωργίου. Συμβολισμοί, λυρισμός, συγκίνηση και πολύ ωραίες ερμηνείες σε μια παράσταση που εξελίσσεται "μέσα από τη συνεχή ακροβασία μεταξύ ‘υψηλού’ και γελοίου, τραγικού και κωμικού, σπαραγμού και γέλιου" και επιστρέφει στο θέατρο "Μπέλλος" από 3/10.

"Τσιτάχ, η ερημιά του τερματοφύλακα"

Ο Γιώργος Νινιός σε μία σημαντική στιγμή υποδύθηκε έναν –κάποτε σπουδαίο νυν ξοφλημένο– τερματοφύλακα στο μονολογικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη, το οποίο σκηνοθέτησε από κοινού με την Ερμίνα Κυριαζή. Με μια βαθιά συγκινητική ερμηνεία παρέδωσε στους θατές την ιστορία ενός ανθρώπου που βρέθηκε στη δίνη της ανάγκης και πήρε μια απόφαση που του στοίχισε τα πάντα. Η παράσταση επιστρέφει για τρίτη σεζόν στο θέατρο Σταθμός από τις 5/10.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr