Το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη έγινε καλύτερο-δείτε τo extreme make over

Λίγο πριν από το 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δύο από τις πιο αγαπημένες αίθουσες του κοινού της Β.Ελλάδας άλλαξαν καθίσματα και έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Δε χρειάζεται να κατάγεσαι από τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίζεις το Ολύμπιον. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πόλης και φυσικά την έδρα του μεγαλύτερης διοργάνωσής της, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που αισίως φέτος διανύει την 65η του χρονιά.

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη αίγλη του, οι τακτικοί του επισκέπτες γνωρίζουν πως δε διέθετε τα πιο βολικά καθίσματα εκεί έξω. Ο Παρατατικός είναι εσκεμμένος, γιατί πολύ απλά, στο εξής, οι ιστορικές αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας διαθέτουν νέα όψη.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε ακόμη περισσότερο, καθώς, το Ολύμπιον πέρασε σε μία πολύ πιο σύγχρονη και άνετη εποχή. Με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και σε στενή συνεργασία με το γραφείο Νικηφορίδης / Cuomo Αρχιτέκτονες (που είχε πραγματοποιήσει και την ανάπλαση της Νέας Παραλίας), οι αίθουσες ανακαινίστηκαν ακριβώς όπως τους άρμοζε δεδομένης της ιστορικότητας του κτηρίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου: "Με τα νέα καθίσματα η χωρητικότητα της πλατείας του Ολύμπιον ανέρχεται στις 406 θέσεις μαζί με τις θέσεις ΑΜΕΑ, ενώ το θεωρείο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει 80 θεατές. Αντίστοιχα, η χωρητικότητα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας διαμορφώνεται στις 180 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων ΑΜΕΑ."

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr