Follow us

Cindy Sherman | Οι ταινίες που ενέπνευσαν τις φωτογραφίες της παρουσιάζονται στις Νύχτες Πρεμιέρας

Ταινίες που επέλεξε η ίδια η Cindy Sherman ως πηγή έμπνευσης.

ταινια Film Still

Στο πλαίσιο της έκθεσης Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα που ολοκληρώνεται στις 4 Νοεμβρίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται με το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και διοργανώνει τα Cycladic Screenings στις 3 και 5 Οκτωβρίου 2024.

Πρόκειται για την προβολή δύο κινηματογραφικών ταινιών που επέλεξε η ίδια η Cindy Sherman ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία μιας σειράς φωτογραφικών της έργων, μεγάλο μέρος των οποίων παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσής της στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ίδια μέρα μία ή και τις δύο ταινίες και παράλληλα να περιηγηθούν στην έκθεση.

Cycladic Screenings

Πρόκειται για τις ταινίες The Naked Kiss (1964) του Samuel Fuller και Beyond the Valley of the Dolls (1970) του Russ Meyer, που θα προβληθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του μουσείου ενώ πριν και μετά θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση. Τις ταινίες θα προλογίσουν στις 3 Οκτωβρίου οι Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και Ακης Καπράνος αντίστοιχα και στις 5 Οκτωβρίου οι Ζακλίν Λέντζου και Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Ειδικότερα:

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

20:00-21:30

THE NAKED KISS | 1964, 90’
Σκηνοθεσία και σενάριο: Samuel Fuller
Πρωταγωνιστούν: Κόνστανς Τάουερς, Άντονι Άιλι, Μάικλ Ντάντε, Βιρτζίνα Γκρέι

Μια πόρνη θέλει να αλλάξει δρόμο, όμως η μικρή αμερικανική πόλη, οι Αρχές (και οι άνδρες της) δεν την αφήνουν. Θα απαντήσει. Ο Samuel Fuller δεν ήταν ποτέ "καλό παιδί", όμως όταν βγήκε στην ανεξάρτητη σκηνή εξερράγη πραγματικά στις διαστάσεις του. Και τα σκάγια πρέπει να πήραν τους πάντες, καθώς η ταινία, έστω και από το "ανυπόληπτο" πεδίο του b κυκλώματος, ακτινοβολεί μπροστά από τον καιρό της λέγοντας τα πράγματα ως έχουν. Η πορνεία, η κακοποίηση, η έκτρωση δεν ήταν κουβέντες ούτε για την εποχή του Κennedy, όπως δεν ήταν και στο σινεμά η πλήρης ανατροπή του γυναικείου προτύπου με μια ενδυνάμωση σχεδόν πρωτοφανή. Αλήτικο, "κακοραμμένο", camp, επιθετικό περίπου σε κάθε σκηνή, εδώ συντίθεται το σινεμά που τα στούντιο θα καταλάβαιναν χρόνια μετά. Και ο David Lynch κρατούσε τις σημειώσεις του.

Την ταινία θα προλογίσει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Κριτικός Κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ