Follow us

Τώρα ο Elon Musk υπόσχεται όραση σε τυφλά άτομα

Η συσκευή της Neuralink, το Blindsight, είναι ένα εμφύτευμα που στοχεύει να "χαρίσει όραση" ακόμα και σε εκ γενετής τυφλά άτομα και μόλις πήρε έγκριση από το FDA, όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk.

MissBloom TEAM
Elon Musk

Ο Elon Musk δεν σταματά να εκπλήσσει. Ο πολυπράγμων CEO της Tesla και ιδρυτής της Neuralink ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του εξασφάλισε την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για μια νέα, πειραματική συσκευή που ονομάζεται "Blindsight". Αυτή η συσκευή υπόσχεται να δώσει όραση ακόμα και σε άτομα που έχουν χάσει και τα δύο μάτια και το οπτικό νεύρο τους.

Σε ένα tweet που ανέβασε, ο Musk δήλωσε: "Η συσκευή Blindsight της Neuralink θα επιτρέψει ακόμη και σε όσους έχουν χάσει και τα δύο μάτια και το οπτικό τους νεύρο να δουν. Εφόσον ο οπτικός φλοιός του εγκεφάλου είναι άθικτος, θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους είναι τυφλοί εκ γενετής τους να δουν για πρώτη φορά".

Γραφικά από Atari, στην αρχή

Με τον χαρακτηριστικό του ενθουσιασμό, ο Musk προχώρησε, ωστόσο, σε μία διευκρίνιση: "Για να διαχειριστούμε σωστά τις προσδοκίες, η όραση αρχικά θα έχει χαμηλή ανάλυση, σαν τα γραφικά του Atari, αλλά με τον καιρό θα μπορούσε να γίνει καλύτερη και από τη φυσική όραση, επιτρέποντάς σου να βλέπεις σε υπέρυθρες, υπεριώδεις ή ακόμη και συχνότητες ραντάρ, όπως ο Geordi La Forge".

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ