"Θα Χαθώ" | Το τραγούδι των 90s έγινε" ξανά viral και μας καλεί να "χαθούμε" στις πιο όμορφες αναμνήσεις μας

"Θα Χαθώ": Το τραγούδι των 90s έγινε trend στο TikTok & μας ταξιδεύει σε όλες τις αναμνήσεις του καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Βουτιές στη θάλασσα, τσουγκρίσματα με φίλους σε ταβερνάκια πάνω στην άμμο, ξενύχτια και νυχτοπερπατήματα στα σοκάκια των νησιών. Όλες αυτές οι στιγμές, γεμάτες από τη μαγεία του καλοκαιριού, αναβίωσαν ξανά μέσα από το TikTok, με το "Θα Χαθώ” να παίζει στο background και να μας βάζει σε μια νοσταλγική διάθεση. Ένα τραγούδι που, αν και κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από 30 χρόνια, καταφέρνει ακόμα να μας κάνει να τραγουδάμε και να αναπολούμε.

Για να χρησιμοποιήσεις τον ήχο στο TikTok πάτησε εδώ

Το "Θα Χαθώ” είναι ένα κομμάτι που δε χρειάζεται συστάσεις για όσους έζησαν τα 90s. Κυκλοφόρησε το 1997 από τον Πέτρο Θεοτοκάτο και άφησε το δικό του στίγμα στη μουσική σκηνή της εποχής. Σήμερα, χάρη στη φωνή της Μαρίας Κορέλλι, το τραγούδι ξαναζεί μέσα από μια φρέσκια διασκευή που το επαναφέρει στο προσκήνιο, αγγίζοντας τόσο τις καρδιές των παλιών, όσο και κερδίζοντας τους νεότερους που το ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Η Μαρία Κορέλλι κατάφερε να προσδώσει μια νέα διάσταση στο τραγούδι, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντικότητα και τη μαγεία του πρωτότυπου και σίγουρα μας έκανε να "κολλήσουμε” ξανά.

Άκουσε το "Θα χαθώ” από τη Μαρία Κορέλλι στο Youtube, στο Spotify και στο TikTok

Εμείς μιλήσαμε με τη Μαρία Κορέλλι για να μάθουμε περισσότερα για την επιλογή της να διασκευάσει το "Θα Χαθώ” και τη διαδικασία πίσω από αυτή την επανεκτέλεση. Η απόφαση να διασκευάσει το τραγούδι δεν ήταν απλώς μια καλλιτεχνική επιλογή, αλλά και μια προσωπική ανάγκη να τραγουδήσει ένα τραγούδι που πάντα της έφτιαχνε τη διάθεση. Κάθε φορά, σε κάθε μαγαζί που το άκουγε με την παρέα της το τραγουδούσε και χόρευε με τη ψυχή της. "Ήταν σαν να με καλούσε να το ξαναφέρω στη ζωή, να το ξανασυστήσω στον κόσμο,” μας είπε.

Η ίδια μας εξήγησε πως το τραγούδι αυτό είχε πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της. Της θυμίζει τα παιδικά της χρόνια, όταν έβλεπε το "Πεταλούδες ελεύθερες πετούν” που έπαιζε το "Θα Χαθώ” στους τίτλους αρχής.
"Ήθελα να κρατήσω την αυθεντική αίσθηση του κομματιού, αλλά ταυτόχρονα να το φέρω στο σήμερα, με μια φρέσκια προσέγγιση,” σημείωσε. Και το κατάφερε, όπως αποδεικνύει η τεράστια απήχηση που βρήκε στα social media, κάνοντας το τραγούδι ξανά δημοφιλές και αγαπητό.

Και για την ιστορία να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που ο Πέτρος Θεοτοκάτος επέτρεψε σε κάποιον καλλιτέχνη να κάνει διασκευή το τραγούδι του, παρόλο που του το είχαν ζητήσει αρκετές φορές διάφοροι "μεγάλοι αστέρες” στου ελληνικού πενταγράμμου.

Η Κρητικιά Μαρία Κορέλλι ασχολείται με το τραγούδι από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Από τα χρόνια του δημοτικού, αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο της στα ωδεία, όπου εμβάθυνε στη μουσική, μαθαίνοντας πιάνο, βυζαντινή μουσική, ντικτέ, αρμονία, και φυσικά, τραγούδι. Οι σπουδές της στο Μουσικό Γυμνάσιο την οδήγησαν σε μια καθοριστική στιγμή, όταν την άκουσε ο Μανώλης Λυδάκης και της πρότεινε να συνεργαστούν. Αυτή η πρόταση αποτέλεσε το εφαλτήριο για την πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κοινό, σε μια ζεστή μπουάτ.

Μετά το σχολείο, συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως η Πέγκυ Ζήνα, και τραγούδησε σε πολυάριθμες μουσικές σκηνές. Σήμερα, έχοντας πάνω από 10 χρόνια στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού, η Μαρία Κορέλλι συνεχίζει να μαγεύει το κοινό της με τις συναυλίες της, ενώ κάθε Δευτέρα, η φωνή της γεμίζει το ατμοσφαιρικό Geco by Gatsby στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας μοναδικές μουσικές βραδιές.

Η επιτυχία του "Θα Χαθώ” στο TikTok δείχνει ότι η μουσική έχει τη δύναμη να ενώνει γενιές, να ξεπερνά τα σύνορα του χρόνου και να γίνεται ξανά επίκαιρη. Η διασκευή της Μαρίας Κορέλλι απέδειξε ότι ορισμένα τραγούδια θα είναι για πάντα διαχρονικά. Το "Θα Χαθώ” είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που μας καλεί να χαθούμε, όχι μόνο στους στίχους και τη μελωδία του, αλλά και στις όμορφες αναμνήσεις που ξυπνά.

Ανεβάστε τις δικές σας όμορφες στιγμές, χρησιμοποιώντας τον trending ήχο στο TikTok. Βρες τον εδώ

Για να ακούσετε το τραγούδι στο Spotify, πάτα εδώ

Στο Youtube θα το ακούσεις εδώ

Βρείτε τη Μαρία Κορέλλι στο Instagram