Τα 5 items που θα κάνουν το σαλόνι σου να δείχνει πιο "ακριβό"

Αν θέλεις να ανανεώσεις το σαλόνι σου με λιγότερο από 50 ευρώ, τότε αυτές οι ιδέες είναι για σένα!

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο Σεπτέμβριος για αρκετούς είναι ο μήνας που βάζουν τους νέους στόχους της σεζόν, αλλά και που αλλάζουν τη διακόσμηση στο σπίτι τους προκειμένου να ανανεωθούν. Και επειδή και εγώ ανήκω σε αυτούς που θέλουν να κάνουν αλλαγές στον προσωπικό τους χώρο, αυτή την φορά την "πλήρωσε” το σαλόνι μου.

Φέτος αποφάσισα να το κάνω να δείχνει πιο "ακριβό” χωρίς όμως να δώσω αρκετά χρήματα και πάντα με γνώμονα ότι όποια αγορά και να κάνω να μπορεί να ταιριάξει είτε και σε κάποιο άλλο στυλ είτε και σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού αν θελήσω να κάνω ξανά αλλαγές στο μέλλον.

Αυτά τα πέντε πράγματα άλλαξα και ανανεώθηκε πλήρως:

#Φυτά

Η πρώτη και πιο αγαπημένη μου αλλαγή ήταν να τοποθετήσω κάποια εσωτερικά φυτά σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Προσωπικά επέλεξα μονστέρα και σπαθίφυλλο που δεν θέλουν μεγάλη περιποίηση, αλλά μπορείς να βάλεις και σανσιβέρια, η οποία ανήκει στα φυτά που μπορείς να τα "ξεχάσεις” κιόλας, μιας και δεν θέλουν συχνό πότισμα.

#Φωτισμός

Επιπλέον επέλεξα να παίξω λίγο με τον φωτισμό του δωματίου, διαλέγοντας να τοποθετήσω ένα επιτραπέζιο φωτιστικό στο τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δώσω λίγο βάθος στο δωμάτιο.

#Καθρέφτης

Η επιλογή μου να τοποθετήσω έναν καθρέφτη στο σαλόνι, αναβάθμισε το χώρο απευθείας. Μάλιστα τον τοποθέτησα αρκετά κοντά στο παράθυρο προκειμένου να έχω περισσότερο φυσικό φως, αλλά και την ψευδαίσθηση ότι το σαλόνι μου μοιάζει μεγαλύτερο απ΄ ότι είναι.

#Χρυσές λεπτομέρειες

Ένα ακόμη tip που θα δώσει ακρίβεια στον χώρο είναι οι χρυσές λεπτομέρειες. Εγώ θέλησα να "παίξω" με κάποια κηροπήγια, μιας και έχω μεγάλη αγάπη στα κεριά και είναι από τα πρώτα πράγματα που ανάβω στο σπίτι μου, μιας και με χαλαρώνουν πλήρως. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις κάποιες χρυσές κορνίζες ή και βάζα με φρέσκα λουλούδια.

#Αρωματικά sticks

Και μιας και αναφέρθηκα στα κεριά, τα αρώματα στο σπίτι δίνουν έναν άλλο αέρα στο χώρο. Προτίμησε τα αρωματικά sticks, από τα οποία αναδύεται συνεχώς το άρωμα που έχεις διαλέξεις. Ένα extra tip από μένα, επέλεξε το μέγεθος τους ανάλογα με το πόσο μεγάλο χώρο έχεις, μιας και τα μικρά βαζάκια είναι για μικρούς χώρους, ενώ τα μεγαλύτερα για αντίστοιχους χώρους.

Αυτές οι πέντε αλλαγές μπορεί να μην σου φαίνονται κάτι ιδιαίτερο, όμως θα αλλάξουν πλήρως το χώρο σου και μάλιστα χωρίς να αναγκαστείς να πληρώσεις αρκετά λεφτά.

Φυτό σε γλάστρα, Sanseveria, Ikea

Επιτραπέζιο φωτιστικό αφής, Zara home

Σετ καθρέφτης τοίχου, Praktiker

Βάση για κερί, Praktiker

Κηροπήγιο μεταλλικό, Praktiker

Αρωματικά χώρου με στικ, Zara home