"Shōgun" | Πέντε facts για τη σειρά που σάρωσε στα Emmy

Τι ήταν οι shōgun; Τι σημαίνει η ονομασία τους στα ιαπωνικά; Υπήρξε στα αλήθεια ο John Blackthorne; Οι απαντήσεις για αυτά τα ερωτήματα και όχι μόνο εντός.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Με αφορμή τη μεγάλη νίκη της αμερικάνικης δραματικής σειράς "Shōgun" στην 76η απονομή των βραβείων Emmy, μαθαίνουμε τις απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα που ενδιαφέρουν όλους τους φαν. Τι ήταν στα αλήθεια οι shōgun και τι σημαίνει το όνομά τους; Υπήρξε στα αλήθεια ο John Blackthorne; Έχουμε ξαναδεί κάπου το πρωταγωνιστικό καστ και ποιο ρεκόρ έσπασε, τελικά, η σειρά (που φαίνεται ότι βάζει πλώρη για δύο ακόμη σεζόν) στα Emmy; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

#1 Τι ήταν οι shōgun;

Με αυτόν τον όρο περιγράφονταν οι ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες της Ιαπωνίας κατά την περίοδο 1192-1867 (η σειρά λαμβάνει χώρα το 1600). Τυπικά, το αξίωμά τους ήταν κληρονομικό και βρίσκονταν υπό την εξουσία του αυτοκράτορα. Σταδιακά , όμως, απέκτησαν δύναμη τέτοια ώστε να θεωρούνται de facto αρχηγοί του κράτους.

#2 Από που βγαίνει η λέξη;

"Shōgun” είναι ο συντετμημένος τύπος της λέξης "sei-i taishōgun”, η οποία αποτελείται από πέντε χαρακτήρες (κάντζι). Ο καθένας από αυτούς, με τη σειρά, σημαίνει: "κατακτώ” (sei), "βάρβαρος” (i), "μεγάλος” (dai), "διοικητής” (shō), "στρατός” (gun). Επομένως, η κατά λέξη μετάφραση του όρου θα ήταν "αρχιστράτηγος του εκστρατευτικού σώματος ενάντια στους βαρβάρους”.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Tags