Follow us

Πώς η Taylor Swift μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές στην Αμερική

Η δημοφιλής τραγουδίστρια δήλωσε ότι θα ψηφίσει Kamala Harris και παρακίνησε το κοινό της να πράξει αναλόγως. Ε και;

kamala

Οι αναλύσεις για την υποστήριξη της Taylor Swift προς το πρόσωπο της Kamala Harris μέσω δημοσίευσής της στο Instagram, δίνουν και παίρνουν από το πρωί. Όχι επειδή είναι μία από τους τόσους διάσημους που παραδοσιακά δείχνουν την πολιτική τους προτίμηση κατά το δοκούν και που αποδεδειγμένα ενισχύουν το προφίλ των εκάστοτε υποψηφίων στις αμερικανικές εκλογές, αλλά επειδή σύμφωνα με όσα γράφονται είναι εκείνη που λαϊκιστί "και κυβερνήσεις ρίχνει άμα λάχει". Σου ακούγεται υπερβολικό, σωστά; Κακώς.

Όσο κι αν δε σου γεμίζει το μάτι ως ποπ σταρ νέας κοπής, αρκούντως ατσαλάκωτη και America's sweetheart, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για κανονικό φαινόμενο που έχει αναλυθεί πολλάκις: Ένα φαινόμενο που σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, που βγάζει δισεκατομμύρια, που επισκιάζει με την παρουσία ή την απουσία του ολόκληρα αθλητικά γεγονότα (όπως το Super Bowl) και για το οποίο εδώ και κάμποσο υπάρχει ειδικός ρεπόρτερ για να το καλύπτει ως κατηγορία ρεπορτάζ.

Είναι το ίδιο του οποίου την επιρροή μέχρι και ο Donald Trump αναγνωρίζει, καθώς μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί δημοσιεύοντας ψεύτικες φωτογραφίες -προϊόν AI- στα σόσιαλ μίντια που έδειχναν την τραγουδίστρια και κάποιους φανς της δήθεν να τον υποστηρίζουν με συνθήματα του τύπου "Swifties for Trump".

Τη στιγμή παρεμπιμπτόντως, που γράφονται αυτές οι γραμμές, η δημοσίευση της Swift υπέρ της Harris κουβαλά ήδη εκατομμύρια likes από τους συνολικά 280 εκατ. ακολούθους της. Δε θέλει πολλή σκέψη να αντιληφθεί κανείς τον αντίκτυπό της, ειδικά όταν κάποιοι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν δηλώσει πως θα παρακολουθούσαν το Super Bowl αρκεί να βρισκόταν η τραγουδίστρια στις κερκίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ