Follow us

Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας "από το Τσέρνομπιλ" που κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια

Η Ουκρανή Oksana Masters γεννήθηκε με πολλαπλές αναπηρίες, κακοποιήθηκε στα 5 της και έφτασε να κατακτήσει 18 μετάλλια.

MissBloom TEAM
Τσέρνομπιλ Instagram

Η Οksana Masters, το "παιδί του Τσερνόμπιλ", που όχι μόνο επέζησε αλλά κατέκτησε την κορυφή, είναι σήμερα στα 35 της χρόνια, ένα αληθινό σύμβολο δύναμης και θάρρους. Από την τραγική της αρχή σε ορφανοτροφεία στην Ουκρανία, όπου υπέστη κακοποίηση, μέχρι τη στιγμή που η μοίρα την έφερε στις ΗΠΑ, η ιστορία της είναι η απόλυτη ενσάρκωση του θριάμβου πάνω στις αντιξοότητες. Με δύο χρυσά μετάλλια στην παρα-ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 και συνολικά 19 μετάλλια σε τέσσερα αθλήματα, η Οksana έχει χαράξει το όνομά της στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η αρχή της τραγωδίας και η σωτηρία στην Αμερική

Γεννημένη με σοβαρές δυσμορφίες που πιθανώς συνδέονται με τη ραδιενέργεια από το Τσερνόμπιλ, η Οksana πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της σε ορφανοτροφεία, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις σωματικές της προκλήσεις αλλά και την ψυχική και σεξουαλική κακοποίηση. Εγκαταλελειμμένη από τους γονείς της, ήταν μόλις 8 ετών όταν βρήκε τη σωτηρία της στις ΗΠΑ, καθώς υιοθετήθηκε από την Gay Masters, μια Αμερικανίδα δασκάλα.

Με την επέμβαση στα κάτω άκρα της να γίνεται αναγκαία λόγω του ανυπόφορου πόνου, η Οksana έπρεπε να ξαναχτίσει τη ζωή της από το μηδέν. Και το έκανε. Ο αθλητισμός έγινε η διέξοδός της. "Στο νερό ένιωσα την ελευθερία που είχα στερηθεί ως παιδί", εξηγεί. Το 2011 ξεκίνησε την καριέρα της στην κωπηλασία, κερδίζοντας χάλκινο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν μπορούσε να τη σταματήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ