Follow us

"Τι προτείνω σε όσους θέλουν να χάσουν λίπος στην κοιλιά"| Μια ορμονολόγος εξηγεί

Ακολουθώντας αυτές τις στρατηγικές, μπορείς να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και να βελτιώσεις την υγεία σου.

Κοιλιακο λιπος iStock

Η απώλεια λίπους στην κοιλιά μπορεί να φαίνεται μια δύσκολη αποστολή, αλλά η Dr. Sara Szal Gottfried, ορμονολόγος, μάς δίνει μερικές πολύ σημαντικές συμβουλές που συνδυάζουν την κατανόηση των ορμονών με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Οι προτάσεις της εστιάζουν στην επίδραση που έχουν οι ορμόνες και οι τροφές στο σώμα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αποτελεσματική μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Απώλεια λίπους από την κοιλιά: 10 tips από την ορμονολόγο

Πρόσθεσε αμάραντο στη διατροφή σουΜάλλον δεν έχεις ακούσει για τον αμάραντο, αλλά αυτό το χορτάρι είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα και μελατονίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην καταπολέμηση του λίπους στην κοιλιά και ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου. Δοκίμασέ το σε σαλάτες ή σούπες – είναι σαν να προσθέτεις ένα "λάδι" στη διατροφή σου.

Κάνε άσκηση υψηλής έντασης (HIIT)

Αν είσαι ακόμα κολλημένος με τις παρατεταμένες καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) είναι πολύ πιο αποτελεσματική για την καύση λίπους. Επικεντρώσου σε σύντομα, έντονα διαστήματα άσκησης, ακολουθούμενα από περιόδους ανάκαμψης.

Απόφυγε το αλκοόλ και τις υγρές θερμίδες

Το αλκοόλ και τα ποτά με ζάχαρη, όπως οι σόδες και οι χυμοί, μπορούν να οδηγήσουν σε αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Αν πρέπει να διαλέξεις μεταξύ αλκοόλ και καλοσχηματισμένων κοιλιακών, η απάντηση είναι προφανής!

Κατανάλωσε καθαρές πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για τη διαχείριση του βάρους σου. Προτίμησε πρωτεΐνες με αντιφλεγμονώδη δράση, όπως φακές, θαλασσινά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδράργυρο, και άπαχα κρέατα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την αύξηση βάρους και να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ