Follow us

Δικάζεται σε β' βαθμό ο Λιγνάδης | "Τραγικό να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή επειδή δεν μας εξυπηρέτησε"

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε πως δεν θέλει να ξαναϋπάρξει αναβολή, ώστε να αποδείξει την αθωότητά του.

MissBloom TEAM
λιγναδης

Σε δεύτερο βαθμό κρίνεται σήμερα η υπόθεση της σεξουαλικής βίας κατά αγοριών με κατηγορούμενο τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Λιγνάδης, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμούς δύο αγοριών το 2015, ενώ αθωώθηκε για άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου, δήλωσε φτάνοντας στα δικαστήρια:

"Δεν μπορώ να πω φυσικά πολλά πράγματα πριν γίνει το Εφετείο, ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει αναβολή για να αποδείξω την αθωότητά μου. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αδικούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά, επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών".

"Ως γνωστόν ο κύριος Λιγνάδης στον πρώτο βαθμό αθωώθηκε από την πλειοψηφία των τακτικών δικαστών σε δυο από τις τέσσερις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε δυο. Ανεστάλη η εκτέλεση ποινής του και δημιουργήθηκε πολύ μεγάλη συζήτηση. Σήμερα προσδοκούμε να συζητηθεί η υπόθεση, αλλά δυστυχώς ενημερώθηκα ότι ένας εκ των φερομένων ως παθόντων, ένας εξ αυτών εκ των οποίων αθωώθηκε, ότι θα ζητήσει αναβολή καθώς μόλις έπιασε δουλειά στη Σουηδία. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο κ. Λιγνάδης προσδοκούσαμε στη συζήτηση της υποθέσεως γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι δέσμιος. Δεν μπορεί να εργαστεί, προσδοκεί την αθωωτική κρίση που θα τον απελευθερώσει για να επανέλθει στο λειτούργημά του" τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, κατά την είσοδό του στο Εφετείο της Λουκάρεως.

Ξεκινά το εφετείο για τους βιασμούς ανηλίκων

Υπενθυμίζεται ότι ο καλλιτέχνης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμούς δύο αγοριών το 2015, ενώ αθωώθηκε για άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου. Ο κατηγορούμενος, μετά την καταδίκη του είναι ελεύθερος με όρους καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ