Follow us

Λίγα λόγια για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο μετά από την ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

ΝΤΑΛΑΡΑΣ PAPADAKISPRESS

Κάθε φορά που τον αποκαλούν ποιητή, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος τσαντίζεται. Σαν να τον προσβάλλεις. Σκέφτεται φωναχτά και αναρωτιέται, τι σχέση μπορεί να έχει με την ποίηση των λίγων, όταν οι στίχοι του μπαίνουν εδώ και δεκαετίες στα σπίτια των πολλών. Των πάρα πολλών. Απόδειξη ότι χιλιάδες κόσμου τίμησε με την παρουσία του τον στιχουργό που σε όλη του τη ζωή, απευθύνεται στον ακροατή, με στίχους που εκφράζουν την αλήθειά του, φέρουν σεβασμό στην ελληνική γλώσσα και μία βαθιά λαϊκότητα.

Δεν θα μπορούσαν λοιπόν όλοι οι τραγουδιστές που ο Λευτέρης έβαλε κάτω από τις φτερούγες του στα ξεκινήματά τους, να μην τιμήσουν τον μεγάλο δάσκαλο. Οι ίδιοι άνθρωποι κάθε φορά που συναντιούνται σε κάποια παρέα και πέφτει το όνομα του Λευτέρη, μοιράζονται ιδιωτικά, χωρίς λογοκρισίες, τις αθυροστομίες του, ιστορίες από τις γνωστές εκρήξεις του και τα μούτρα που είναι ικανός να κρατά για μία ζωή σε όποιον τον πλήγωσε. Η Νόνικα Γαληνέα είχε εξομολογηθεί ότι για μία μικρή αφορμή, έκανε να της μιλήσει κάπου στα 25 χρόνια.

Μοιράζονται όμως και τρυφερές στιγμές της πατρικής αγάπης του. Μίας αγάπης που δεν ξεχνιέται και μόνο ανταπόδοση της αρμόζει. Για αυτό, η Χάρις Αλεξίου το βράδυ της Τετάρτης, ανέβηκε στη σκηνή, στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο και ξανατραγούδησε στίχους του. "Λευτέρη, ξέρεις ότι έχω κλείσει τις κουρτίνες μου εδώ και πολύ καιρό, αλλά στον ''αρχηγό'' δεν μπορείς να πεις όχι... Σήμερα, όμως, θα ανοίξω αυτή την κουρτίνα για να μπει το φως σου μέσα και ό,τι μπορεί να κάνει αυτή η φωνή, θα το κάνει", είπε συγκινημένη από τη σκηνή.

Εκείνος παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά, με χαρά μικρού παιδιού, πρωτίστως τους φίλους του να ερμηνεύουν τα τραγούδια του, στους οποίους έχει στηρίξει τις ελπίδες του για τη συνέχεια του ελληνικού τραγουδιού.

Λίγα λόγια για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο μετά από την ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο
λευτερης
ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΧΑΡΙΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ
λευτερης

Ζουγανελη

Στη συναυλία με τίτλο "Λευτέρης Παπαδόπουλος, όλοι σε φωνάζαν αρχηγό", που διοργάνωσε για την ενίσχυση ενεργειών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος το " Όλοι Μαζί Μπορούμε” συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά): Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος και Μαρία Φαραντούρη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ