Follow us

Τρως πάντα "στο πόδι" επειδή "κάνεις διατροφή"; Γιατί δεν έχει αποτέλεσμα και πώς θα μάθεις ξανά να τρως

Γιατί το "τσιμπολόγημα στο πόδι" σαμποτάρει τη διατροφή σου και πώς να ξαναβρείς τη χαρά του φαγητού.

τρωω στο ποδι iStock

Αν είσαι από εκείνες που συνεχώς "κάνουν διατροφή", αλλά καταλήγεις να τρως τα περισσεύματα των παιδιών ή να τσιμπάς κάτι "στο πόδι" ενώ μαγειρεύεις για την οικογένεια, μπορεί να νομίζεις ότι έτσι θα κρατήσεις τη φόρμα σου, αλλά μήπως τελικά κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό;

Γιατί δεν αποδίδει αυτός ο τρόπος

Όταν τρως στο πόδι, συνήθως καταναλώνεις φαγητό γρήγορα και χωρίς ενσυνειδητότητα. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σου δεν προλαβαίνει να καταλάβει πότε χόρτασες, με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο απ' όσο χρειάζεσαι. Επίσης, όταν τρως ό,τι περισσεύει από τα πιάτα των παιδιών ή τσιμπολογάς εδώ κι εκεί, δεν έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς έχεις καταναλώσει μέσα στη μέρα. Και κάπως έτσι, τα σχέδιά σου για μια επιτυχημένη διατροφή πάνε περίπατο.

Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την τάση να τρως "στο πόδι"

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη υποχρεώσεις και για πολλούς από εμάς το φαγητό γίνεται ακόμη μία δουλειά στη λίστα με τα καθήκοντα. Ειδικά αν έχεις οικογένεια, ίσως νιώθεις ότι πρέπει να μαγειρέψεις για τους άλλους και να "αυτοθυσιαστείς" καταναλώνοντας ελάχιστο φαγητό ή τρώγοντας στα γρήγορα ό,τι βρεθεί μπροστά σου. Κι επειδή κάνεις διατροφή, θεωρείς ότι το να αποφύγεις ένα κανονικό γεύμα θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ