Follow us

Λήδα Μανθοπούλου | Ποια είναι η Παραολυμπιονίκης κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου;

Η Λήδα Μανθοπούλου αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς αγώνες και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο.

MissBloom TEAM
Λήδα Μανθοπούλου Instagram

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι συνεχίζονται, με την ελληνική αποστολή να έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες. Μεταξύ των αθλητών που έχουν κερδίσει μετάλλιο είναι και η Λήδα Μανθοπούλου, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ Τ38.

Η 19χρονη Λήδα είναι η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από εγκεφαλικό που υπέστη στα 61 του χρόνια. Η μητέρα της, Στέλλα Τσιάτσιου είχε δηλώσει λίγο μετά το θλιβερό συμβάν ότι: "Η κόρη μου πήρε πρώτη την απόφαση, να δωρίσουμε τα όργανα του μπαμπά της. Στον γιο μου πήρε λίγο παραπάνω"

"Όταν έφυγες δεν πίστευα ότι ήταν αλήθεια ή μάλλον δεν ήθελα να το πιστέψω αλλά ποτέ δεν έφυγες από δίπλα μου 18 χρόνια. Όσα περάσαμε κλαματα, χαρές, νοσοκομεία, τσακώμοι, γέλια, νίκες στον στίβο, άπειρες παραστάσεις στο θέατρο μου σε έβλεπα με τον αδερφό μου πίσω στα καμαρίνια και μαθαίναμε τα λόγια πιο γρήγορα από σένα. Το θέατρο που έδινε και δίνει σε εσένα στον αδερφό μου στην μητέρα μου και σε εσένα πάντα ζωή είναι κάτι που μας ενώνει και τους τέσσερις μας μαζί. Όταν έφυγες πήγα και έκανα τις μάσκες του θεάτρου τατουάζ για εμάς, για εσένα… για να σε έχω πάντα δίπλα μου, για να θυμίζω στον εαυτό μου ότι μπορώ και να γελάω και να κλαίω για να μου απαλύνει τον πόνο που ζω όλους τους μήνες, παλεύοντας ταυτόχρονα με την σκλήρυνση κατά πλάκας... Η μονάκριβη σου κόρη όπως με φώναζες σε αγαπάει στο άπειρο και πίσω", είχε γράψει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στο Instagram, λίγο μετά τον θάνατό του.

Το νεαρό κορίτσι είναι αθλήτρια πάρα πολλά χρόνια, όμως στα 18 της έμαθε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και έτσι στράφηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σε δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ3 είχε δηλώσει ότι: "Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο, χρειάστηκα τουλάχιστον έξι μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου, στον οργανισμό μου, πάρα πολύ μεγάλες, πόνοι, άλλαξε πάρα πολύ η καθημερινότητά μου, ξαναμπήκα σιγά σιγά στο γήπεδο, στην αρχή δίστασα, αλλά είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ