Follow us

Η αληθινή ιστορία των αδερφών Μenendez, που σκότωσαν εν ψυχρώ τους γονείς τους και κληρονόμησαν την τεράστια περιουσία τους

Είναι νέα συγκλονιστική σειρά που θα δούμε στο Netflix

MissBloom TEAM
menendez netflix

Στις 19 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix το δεύτερο μέρος της σειράς "Monster", εστιάζοντας, αυτή τη φορά στην ιστορία των αδερφών Μenendez.

Ο νέος κύκλος τιτλοφορείται ως "Monster: The Lyle and Erik Menendez Story" και οι δημιουργοί των δέκα επεισόδια είναι ξανά οι Ryan Murphy και Ian Brennan. Στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Javier Bardem, που υποδύεται τον πατέρα, η Chloë Sevigny στον ρόλο της μητέρας, ο Cooper Koch που ενσαρκώνει τον Eric και ο Nicholas Alexander Chavez που είναι ο Λάιλ.

Η αληθινή ιστορία των αδερφών Μenendez

Η υπόθεση Μenendez θεωρείται μία από τις πιο διάσημες υποθέσεις του 20ου αιώνα, αφού η καλωδιακή τηλεόραση την κάλυψε πλήρως, συγκλονίζοντας τις ΗΠΑ.

Η οικογένεια Μenendez ήταν από εκείνες που αποτελούσαν το τέλειο πρότυπο του Αμερικανικού Ονείρου. Ο Χοσέ γεννήθηκε στην Κούβα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, μετά την Κουβανική Επανάσταση, τη δεκαετία του 1950. Ζούσε στη σοφίτα ενός ξαδέρφου του, μέχρι που κέρδισε υποτροφία στο Queens College. Στο κολλέγιο γνώρισε τη Mary Louise Anderson, βασίλισσα των καλλιστείων που την αποκαλούσαν "Κίτι", και το 1960 παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη. Το ζευγάρι απέκτησε δυο γιους: τον Λάιλ και τον Έρικ.

Ο Χοσέ, αφού πήρε το δίπλωμά του στη λογιστική, εργάστηκε σε μια εταιρεία αυτοκινήτων, ενώ αργότερα έγινε επικεφαλής της RCA Records, που είχε συμβόλαιο με μεγάλα συγκροτήματα, όπως οι Duran Duran και The Eurythmics. Εκείνη την περίοδο όλη η οικογένεια μετακόμισε σε μια από τις καλύτερες συνοικίες του Μπέβερλι Χιλς.

Ο Χοσέ είχε κατακτήσει την απόλυτη επιτυχία και το ίδιο απαιτούσε και από τους γιους του. Ο Λάιλ είχε επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ ο Eric ήταν εξαιρετικός στο τένις, με αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Η δολοφονία των γονιών Μenendez

Στις 20 Αυγούστου του 1989, περίπου 10 το βράδυ οι γονείς τους έβλεπαν τηλεόραση στον καναπέ όταν τα αδέρφια τότε 20 (Λάιλ) και 18 (Eric)τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ με καραμπίνα. Έριξαν δε τόσες σφαίρες, που μόνο μίσος μαρτυρούσε η πράξη τους. Στην αρχή, οι αστυνομικοί πίστεψαν πως το έγκλημα, που έμοιαζε με μαφιόζικο χτύπημα, έγινε από επιχειρηματικούς αντιπάλους του Χοσέ.

Τα αδέλφια Μenendez ισχυρίστηκαν πως βρήκαν τα πτώματα των γονιών τους, μόλις επέστρεψαν από την έξοδό τους. Ο Έric, που τότε ήταν 18 χρόνων, έκλαιγε με λυγμούς, όταν οι Αρχές έφτασαν στο σπίτι.

Στους μήνες που ακολούθησαν, τα δύο αδέρφια με την περιουσία που κληρονόμησαν, ζούσαν πλουσιοπάροχα, ξοδεύοντας μέσα σε έξι μήνες 700.000 δολάρια από τα 14 εκατομμύρια, που πλέον είχαν στον λογαριασμό τους.

Πώς συνελήφθησαν οι δύο αδερφοί

Η αστυνομία δεν τους υποπτεύθηκε καθόλου, ωστόσο ο Εric αποκάλυψε το έγκλημα τους στον ψυχολόγο του, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές αποδεικνύοντας τα λεγόμενά του, με ηχητική κασέτα. Ο Λάιλ συνελήφθη στις 8 Μαρτίου 1990. Ο Έric, ο οποίος ήταν στο Ισραήλ εκείνη την περίοδο για ένα τουρνουά τένις, πέταξε στο Μαϊάμι και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες, όπου και συνελήφθη στις 11 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ