Follow us

Tελικά οι ρυζογκοφρέτες είναι υγιεινές; Τι απαντά η διαιτολόγος

Μπορεί να έχουν λίγες θερμίδες αλλά τελικά κάνουν καλό στον οργανισμό σου οι ρυζογκοφρέτες; Τι απαντά η διαιτολόγος.

MissBloom TEAM
ρυζογκοφρετα istock

Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα σνακ που προτιμούν όσοι θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες και να κάνουν δίαιτα. Και αυτό γιατί είναι μια εναλλακτική λύση με λίγες θερμίδες σε σχέση με το ψωμί, τα κράκερ και τα τσιπς, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή για όσους, κυρίως, θέλουν να χάσουν κιλά. Όμως κατά πόσο είναι υγιεινές; Ρωτήσαμε τη Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος με εξειδίκευση τα αυτοάνοσα (BSc, Msc, PgD) να μας απαντήσει.

Tα 4 οφέλη

  • Είναι πηγή υδατανθράκων χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας
  • Είναι χωρίς γλουτένη
  • Συνήθως παρασκευάζονται με δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Είναι εύπεπτες

1. Είναι πηγή υδατανθράκων χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας

Επειδή είναι μια τροφή χαμηλής ενεργειακή πυκνότητας, σου δίνει τη δυνατότητα να φας μεγαλύτερες ποσότητες με ελάχιστες θερμίδες. Οι έρευνες δείχνουν, ότι η μείωση της ενεργειακής πυκνότητας των τροφίμων στη διατροφή σου, σχετίζεται με την απώλεια βάρους χωρίς σκόπιμο περιορισμό των θερμίδων

2. Είναι χωρίς γλουτένη

Επειδή το ρύζι είναι από τη φύση του χωρίς γλουτένη, το ίδιο ισχύει και για τις ρυζογκοφρέτες. Αυτό τις καθιστά μια ευρέως διαθέσιμη και βολική επιλογή για σνακ και γεύματα.

3. Συνήθως παρασκευάζονται με δημητριακά ολικής αλέσεως

Οι περισσότερες ρυζογκοφρέτες παρασκευάζονται με καστανό ρύζι, ένα δημητριακό ολικής αλέσεως. Σύμφωνα με έρευνες, μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας ή αύξησης βάρους, μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως υπέρταση, στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο, βελτιωμένη υγεία του εντέρου και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. Το καστανό ρύζι, ειδικότερα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και έχει καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της χοληστερόλης.

4. Είναι εύπεπτες

Το καστανό ρύζι και οι ρυζογκοφρέτες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAPs, μια ομάδα υδατανθράκων βραχείας αλυσίδας που απορροφώνται ελάχιστα στο λεπτό έντερο και ζυμώνονται γρήγορα από την μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου (ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυφαινόλες), καθιστώντας τους πιο εύπεπτους με αποτέλεσμα να προκαλούνται φούσκωμα, αέρια εντέρου και μετεωρισμός. Αν υποφέρεις από τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις τροφές FODMAP, μπορείς να καταναλώσεις άφοβα τις ρυζογκοφρέτες.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ