Follow us

Ολυμπιακοί Αγώνες | Κι όμως η Λαμπαδηδρομία καθιερώθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ

Σήμερα, η λαμπαδηδρομία συμβολίζει το μήνυμα ειρήνης ανάμεσα στα κράτη του κόσμου. Όμως, η αφετηρία της είναι πολύ σκοτεινή.

MissBloom TEAM
olympics

Στις 13 Μαΐου 1931, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέθεσε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο. Επικεφαλής της επιτροπής ήταν ο Βέλγος κόμης Henri Baillet-Latour. Η επιλογή του Βερολίνου σηματοδότησε την επιστροφή της Γερμανίας στην παγκόσμια κοινότητα μετά την ήττα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δύο χρόνια αργότερα, ο ηγέτης του Ναζιστικού Κόμματος Αδόλφος Χίτλερ έγινε καγκελάριος της Γερμανίας.

Για δύο εβδομάδες τον Αύγουστο του 1936, η ναζιστική δικτατορία του Αδόλφου Χίτλερ καμουφλάρισε τον ρατσιστικό, μιλιταριστικό της χαρακτήρα, ενώ φιλοξενούσε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποσιωπώντας την αντισημιτική του ατζέντα και τα σχέδιά του για εδαφική επέκταση, το καθεστώς εκμεταλλεύτηκε τους Αγώνες για να θαμπώσει πολλούς ξένους θεατές και δημοσιογράφους με την εικόνα μιας ειρηνικής, ανεκτικής Γερμανίας.

Η Γερμανία προώθησε επιδέξια τους Ολυμπιακούς Αγώνες με πολύχρωμες αφίσες και αφιερώματα σε περιοδικά. Οι αθλητικές εικόνες προσπάθησαν να χτίσουν μια γέφυρα ανάμεσα στη ναζιστική Γερμανία και την αρχαία Ελλάδα. Αυτές οι απεικονίσεις συμβόλιζαν τον ναζιστικό φυλετικό μύθο ότι ο ανώτερος γερμανικός πολιτισμός ήταν ο νόμιμος κληρονόμος του πολιτισμού της κλασικής αρχαιότητας.

Περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ