Tony Estanguet | Ποιος είναι ο γοητευτικός "κος Παρίσι 2024";

Ολυμπιονίκης και ο ίδιος, ο Tony Estanguet είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των φετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο λόγος του στην Τελετή Έναρξης συγκίνησε.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο Tony Estanguet γνωρίζει καλά την αγωνία των αθλητών που βρίσκονται στο Παρίσι για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ο ίδιος έχει υπάρξει ο μόνος Γάλλος αθλητής κανόε-καγιάκ σλάλομ που έχει κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες: στο Σίδνεϊ το 2000, στην Αθήνα το 2004 και στο Λονδίνο το 2012.

"Είναι ένα πολύ παράξενο συναίσθημα", είχε δηλώσει στην Guardian πριν την Έναρξη των Αγώνων. "Προέρχομαι από μια μικρή πόλη στη νοτιοδυτική Γαλλία. Το άθλημά μου είναι ένα πολύ μικρό άθλημα. Ήταν ... μια αρκετά δύσκολη διαδρομή. Αλλά είμαι εδώ. Και τώρα, λοιπόν, είμαστε όλοι εδώ".

Ο Estanguet είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και τρις πρωταθλητής Ευρώπης στο κανόε σλάλομ, ενώ υπήρξε σημαιοφόρος της γαλλικής αποστολής στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και μέλος της ΔΟΕ από το 2013. Ο Τύπος αποδίδει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του και στη σύζυγό του, η οποία τον υποστηρίζει δυναμικά στην πορεία του.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr