Υπάρχω | Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της βιογραφίας του Στέλιου Καζαντζίδη

Στην πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου πρωταγωνιστεί ο Χρήστος Μάστορας στο ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Πέντε χρόνια μετά την "Ευτυχία" (Άγγελος Φραντζής) και τη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ένα ακόμα εμβληματικό πρόσωπο της πρόσφατης λαϊκής μουσικής ιστορίας περνά στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Στέλιο Καζαντζίδη, στη ζωή του οποίου βασίζεται η φιλόδοξη παραγωγή του "Υπάρχω" σε σκηνοθεσία του πολύπειρου δημιουργού Γιώργου Τσεμπερόπουλου ("Ο Εχθρός μου", "Πίσω Πόρτα"). Η ταινία, η οποία έχει δανειστεί τον τίτλο της από το μεγαλύτερο ίσως σουξέ του τραγουδιστή, είναι αναπόφευκτα η πιο αναμενόμενη ελληνική κυκλοφορία της χρονιάς. Όχι μόνο επειδή ο Καζαντζίδης παραμένει ένα από τα πιο αγαπητά ονόματα στη χώρα, με δεκάδες φανατικούς συλλόγους φίλων προς τιμήν του ανά την επικράτεια, αλλά επειδή, επιπλέον, έχει αναλάβει να τον υποδυθεί ένας από τους διασημότερους σύγχρονους τραγουδιστές. Ο λόγος, φυσικά, για τον Χρήστο Μάστορα, ο οποίος τόσο σόλο όσο και με το συγκρότημα ΜΕΛΙSSES έχει καταφέρει ένα σερί δισκογραφικών επιτυχιών που αποδεικνύεται από τις ασφυκτικά γεμάτες εμφανίσεις τους το χειμώνα σε όποιο νυχτερινό κέντρο κι αν εμφανίζονται. Τώρα, ωστόσο, το στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι αδιαπραγμάτευτα ταλαντούχοι συντελεστές του "Υπάρχω" είναι μεγάλο. Γι’ αυτό κι εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά μια μέρα γυρισμάτων ελάχιστα έξω από την Αθήνα.

Λούτσα όπως Άγιος Κωνσταντίνος

Εάν είστε καθόλου σαν τον γράφοντα, κάποια στιγμή στη ζωή σας δεν είχατε αμάξι και ως νεαροί ενήλικες χρειάστηκε να περάσετε τα καλοκαίρια σας αναζητώντας προσβάσιμη παραλία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι, εγώ τουλάχιστον, ανακάλυψα τη Λούτσα, κλασικό σημείο εξόρμησης πολλών Αθηναίων και τόπο που αντικαθιστά τον Άγιο Κωνσταντίνο για τις ανάγκες του "Υπάρχω". Ως γνωστόν, στην παραθαλάσσια κωμόπολη ο Καζαντζίδης διατηρούσε το εξοχικό του, το οποίο λειτουργούσε, επίσης, ως προσωπικό ησυχαστήριο. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε πως ο τραγουδιστής υπήρξε τόσο δημοφιλής ώστε, λέγεται, ότι έφταναν ακόμα και ολόκληρα πούλμαν μέχρι τον Αγ. Κωνσταντίνο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια θαυμαστών να τον δουν από κοντά. Ένας από αυτούς, ψυχραιμότερος, ήταν και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, ο οποίος στην αρχή της καριέρας του κατάφερε να πάρει μια συνέντευξη ζωής από τον Καζαντζίδη. Αυτή αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του σεναρίου που υπογράφει η Κατερίνα Μπέη ("Φόνισσα") και στο οποίο βρίσκουμε τους δύο άντρες να συναντιούνται σε μια βάρκα και να συζητούν καθώς ο τραγουδιστής ψαρεύει. Το ρόλο του Λιάνη κρατά ο ανερχόμενος Δημήτρης Καπουράνης, ενώ οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο Μάστορας ενσαρκώνει τον Καζαντζίδη σε βάθος χρόνων και όχι μόνο στην περίοδο της ακμής του. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη σύνοψη του "Υπάρχω", πρόκειται για τη "συγκινητική ιστορία ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία. Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές, μεγάλες διαμάχες, δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του. Μία ταινία-αφιέρωμα σε έναν μεγάλο τραγουδιστή, που η φωνή του "μίλησε” στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ανά τον κόσμο".

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr