Follow us

Τι είναι οι προπονήσεις ΕΜΟΜ του 1 λεπτού που καίνε λίπος;

Κάψε λίπος και θερμίδες, αύξησε την αντοχή σου και τη δύναμή σου με τις προπονήσεις ΕΜΟΜ.

MissBloom TEAM
καιω λιπος istock

Γνωρίζεις ήδη ότι οι προπονήσεις HIIT είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψεις λίπος και να χτίσεις μυς σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά ακόμη και η προπόνηση σε στυλ Tabata μπορεί να μην έχει αποτελέσματα εάν δεν δημιουργείς νέες προκλήσεις για το σώμα σου. Εάν θέλεις να κάνεις κάθε λεπτό να μετράει δοκίμασε τις προπονήσεις ΕΜΟΜ.

Τι ακριβώς είναι οι προπονήσεις EMOM;

Οι προπονήσεις EMOM (Every Minute On Minute) είναι μια μορφή υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT) που εστιάζει στην καύση θερμίδων και στην αύξηση της καρδιαγγειακής αντοχής και σε προκαλεί να ολοκληρώσεις μια άσκηση για ένα συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος που απομένει μέσα στο λεπτό χρησιμεύει για αποκατάσταση, ο οποίος είναι σημαντικός και δεν πρέπει να τον παραλείψεις. Βοηθά το σώμα σου να επανέλθει και να προετοιμαστεί για το επόμενο σετ άσκησης.

Αυτού του είδους οι προπονήσεις σου επιτρέπουν να γίνει δημιουργική με τις προπονήσεις σου και να τις κλιμακώσεις ώστε να είναι πιο δύσκολες καθώς αυξάνεται το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.

Το αξιοσημείωτο των προπονήσεων EMOM είναι ότι μπορείς να τις σχεδιάσεις με όποιον τρόπο θέλεις. Μπορείς να προσαρμόσεις τον αριθμό των επαναλήψεων, των λεπτών και των γύρων στους στόχους της φυσικής σου κατάστασης.

Οι προπονήσεις EMOM είναι επίσης μια εξαιρετική μορφή μεταβολικής προετοιμασίας, η οποία εκπαιδεύει το σώμα σου να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το οξυγόνο και ανεβάζει τον μεταβολισμό σου. Έτσι, εάν προπονείσαι για έναν αγώνα ή ένα αθλητικό γεγονός, για παράδειγμα, οι προπονήσεις EMOM είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να αναπτύξεις δύναμη, ταχύτητα και αντοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr