Follow us

18 fun facts για να 'πουλάς' πνεύμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο εξής, μπορείς να το παίζεις όσο έξυπνος θες. Και θα έχεις δίκιο.

MissBloom TEAM
ολυμπιακοι αγωνες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι είναι προ των πυλών, αλλά είναι αδύνατο να ξεχάσουμε τις προηγούμενες διοργανώσεις που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Από τις μακρινές ελληνικές καταβολές τους μέχρι την είσοδο της Ασίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι γνωστοί για το γεγονός ότι συγκεντρώνουν έθνη από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν το καλύτερο στον αθλητισμό.

Όπως πολλοί γνωρίζουν πλέον, ωστόσο, έχουν αλλάξει πολύ με την πάροδο των ετών: από τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα μέχρι τους αθλητές που επιτρέπεται να αγωνιστούν, όλα είναι διαφορετικά σήμερα.

Τώρα είναι και η καλύτερη στιγμή για να θυμηθούμε τα αξιοπερίεργα και τα πιο παράξενα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διαρκούσαν έξι μήνες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που γιορτάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 776 π.Χ., αρχικά διήρκεσαν έξι ολόκληρους μήνες. Μερικά από τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονταν στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο δίσκος, οι αρματοδρομίες και η πάλη.

Οι γυναίκες δεν μπορούσαν να αγωνιστούν

Οι γυναίκες άρχισαν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1900 και μόνο σε ορισμένα αγωνίσματα. Για τα υπόλοιπα, έπρεπε να περιμένουν μερικά χρόνια ακόμη για να μπορέσουν να συμπεριληφθούν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν απαγορευμένοι για πάνω από χίλια χρόνια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορεύτηκαν από τους Ρωμαίους το 396 μ.Χ., οι οποίοι θεωρούσαν τους αγώνες παγανιστική ιεροτελεστία που ερχόταν σε σύγκρουση με τον χριστιανισμό. Δεν διοργανώθηκαν ξανά για τα επόμενα 1.500 χρόνια, μέχρι την έναρξη των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Τα ολυμπιακά αθλήματα έχουν αλλάξει πολύ

Πολλά αθλήματα, όπως το αερόστατο, η αναρρίχηση με σχοινί και η διελκυστίνδα, αποτελούσαν κάποτε μέρος των ολυμπιακών αγώνων, αλλά έκτοτε έχουν αφαιρεθεί από το πρόγραμμα.

Δεν ήταν πάντα παγκόσμιο γεγονός

Στους πρώτους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 συμμετείχαν μόνο 14 χώρες, ενώ σήμερα συμμετέχουν περισσότερες από 200.

Οι καλλιτέχνες επίσης κάποτε διαγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μεταξύ 1921 και 1948, μουσικοί, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και δημιουργοί συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες παράγοντας έργα τέχνης. Τα έργα αυτά περιελάμβαναν συνήθως θέματα, όπως οι αθλητές και τα ολυμπιακά αθλήματα.

Τα χρυσά μετάλλια είναι λιγότερο χρυσά από ό,τι νομίζεις

Τα χρυσά μετάλλια δεν είναι κατασκευασμένα από ατόφιο χρυσό. Τα σύγχρονα είναι επιχρυσωμένα και αποτελούνται κυρίως από ασήμι. Εκείνα που κατασκευάζονται από ατόφιο χρυσό σταμάτησαν να παράγονται το 1912.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ