Follow us

Σταμάτα να λαχανιάζεις! Φτιάξε φυσική κατάσταση σε 20 λεπτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι δεν χρειάζεται να περνάς όλη μέρα στο γυμναστήριο για να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση και να σταματήσεις να λαχανιάζεις.

MissBloom TEAM
φυσικη κατασταση istock

Εάν είσαι πολυάσχολη και δεν σου μένει χρόνος να γυμναστείς για να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση, σου έχουμε ευχάριστα νέα: νέα έρευνα λέει ότι δεν χρειάζεται να περνάς πολλές ώρες στο γυμναστήριο, αρκούν 20 λεπτά την ημέρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine το να ξοδεύεις μόλις το 1/3 της ώρας σε γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ ή ποδηλασία ώστε να σταματήσεις να λαχανιάζεις μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διάφορα νοσήματα και να συμβάλει θετικά στη μακροζωία.

Ο παγκοσμίου φήμης ειδικός Jens Bangsbo, καθηγητής ανθρώπινης φυσιολογίας και φυσιολογίας της άσκησης στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στηρίζει μια νέα προσέγγιση ως προς τη φυσική κατάσταση.

Η έρευνα λέει ότι το να εκτελέσεις 30 δευτερόλεπτα χαλαρού τζόκινγκ, ακολουθούμενη από 20 δευτερόλεπτα μέτριου ρυθμού, και να ολοκληρώσεις με μια εκρηκτική άσκηση 10 δευτερολέπτων σχεδόν μέγιστης έντασης, π.χ. ένα σπριντ, αυξάνοντας το οξυγόνο στους πνεύμονες, αρκεί. Θα δεις βελτίωση στην ταχύτητα τρεξίματός σου μετά από μόλις έξι εβδομάδες, αλλά η αρτηριακή σου πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης σου θα αποκομίσουν επίσης οφέλη.

Μια άλλη μελέτη, που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, διαπίστωσε ότι μια 20λεπτη συνεδρία μέτριας άσκησης μπορεί να κάνει θαύματα στο ανοσοποιητικό σου σύστημα πυροδοτώντας μια ευεργετική αντιφλεγμονώδη απόκριση στο σώμα. Γιατί είναι σημαντικό; Επειδή δρα ως ασπίδα κατά της αρθρίτιδας, της ινομυαλγίας και παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Έχεις 20 λεπτά; Ξεκίνα με αυτά τα 5 προγράμματα

  1. Δοκίμασε τη μέθοδο 10-20-30
  2. Αύξησε τα κιλά στα βάρη
  3. Περπάτησε στη Φύση
  4. Ξεκίνα yoga
  5. Πήγαινε για τρέξιμο

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ