Follow us

Milli Vanilli- Η θεαματική άνοδος και η ακόμα πιο θεαματική πτώση του μουσικού διδύμου των 80's

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο των Milli Vanilli (αποδείχθηκε πως δεν τραγούδησαν ποτέ οι ίδιοι στον δίσκο τους) θυμόμαστε μια ιστορία που συγκλόνισε τον μουσικό κόσμο.

milli vanilli splash news ideal

Όσοι ήταν έφηβοι ή νέοι στα 80's- 90's δεν μπορεί να μην έχουν τραγουδήσει το "Girl You Know It's True" ή το "Baby Don't Forget My Number" των Milli Vanilli. Ενός μουσικού διδύμου που ξεκίνησε από το Μόναχο της Γερμανίας για να κατακτήσει τον κόσμο στο άψε- σβήσε. Ο R& B ρυθμός τους και τα catchy τραγούδια τους ήταν η μία αιτία της επιτυχίας, η άλλη ήταν το στιλ του συγκροτήματος που αποτελούσε τότε μια φρέσκια πρόταση στο μουσικό γίγνεσθαι της εποχής. Κάτι που κατάλαβε από πολύ νωρίς ο μάνατζερ και παραγωγός τους, Frank Farian, ο οποίος ενορχήστρωσε μία από τις θεαματικότερες απάτες της μουσικής βιομηχανίας.

Οι Milli Vanilli έγιναν από τα πιο δημοφιλή ποπ συγκροτήματα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων. Ωστόσο, το δίδυμο των Fab Morvan και Rob Pilatus καταβαρθρώθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως δεν τραγουδούσαν οι ίδιοι ούτε ένα από τα τραγούδια του πρώτου τους δίσκου και πως όλα βασίστηκαν σε lip-syncing, με άλλους μουσικούς να τραγουδάνε στο στούντιο. Μάλιστα, είχαν γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία που είχαν κερδίσει και Grammy στην κατηγορία του Best New Artist, το οποίο αργότερα ανακλήθηκε. Ποιος όμως γνώριζε και ποιος όχι για τη μεγάλη απάτη;

"Ο κόσμος νόμιζε ότι ήξερε την ιστορία, ήξερε τους τίτλους, αλλά κανείς δεν είχε εμβαθύνει πραγματικά στην ιστορία", δήλωσε ο Fabrice Morvan κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης για το νέο ντοκιμαντέρ που αφορά την ιστορία τους και αποκαλύπτει με θάρρος όσους γνώριζαν για την απάτη. Ο Morvan είναι πλέον ο μόνος μάρτυρας εν ζωή, αφού ο Pilatus πέθανε το 1998 σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Rob Pilatus, από το Μόναχο, γνώρισε τον Fab Morvan, από το Παρίσι, κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου χορού σε ένα κλαμπ στο Λος Άντζελες. Συναντήθηκαν έπειτα στο Μόναχο και συνδέθηκαν έχοντας ως κοινό το γεγονός πως μεγάλωσαν σε ευρωπαϊκές πόλεις. Ο Pilatus είχει πει σχετικά: "Ίσως είναι επειδή είμαστε και οι δύο μαύροι που μεγαλώσαμε σε ξένες πόλεις που δεν έχουν πολλούς μαύρους".

Στο Μόναχο, προσπάθησαν να βρουν δουλειά ως τραγουδιστές, στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους σχήμα και ηχογράφησαν ένα άλμπουμ για μια μικρή γερμανική δισκογραφική εταιρεία που πούλησε μερικές χιλιάδες αντίτυπα. Σύμφωνα με τον Pilatus, δυσκολεύονταν οικονομικά και ζούσαν σε ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών.

Ο Γερμανός μουσικός παραγωγός Frank Farian, ο οποίος στο παρελθόν είχε δημιουργήσει το ντίσκο συγκρότημα Boney M, κάλεσε τον Pilatus και τον Morvan στο στούντιό του στη Φρανκφούρτη για να ακούσουν ένα ντέμο, το "Girl You Know It's True" και εκείνοι τού απάντησαν ότι θα μπορούσαν να το τραγουδήσουν. Σύμφωνα με τον Pilatus, ο Farian τους είπε ότι θα τους έκανε εκατομμυριούχους.

Την 1 Ιανουαρίου του 1988, οι δυο τους υπέγραψαν συμβόλαιο με τον Farian για την ηχογράφηση 10 τραγουδιών το χρόνο, μόνο που το ντουέτο υπέγραψε χωρίς να καταλάβει τους όρους του συμβολαίου, καθώς ο Farian κράτησε για τον εαυτό του όλα τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ