5 ελληνικά ηλιοβασιλέματα που μαγεύουν όλο τον πλανήτη

Τα ελληνικά νησιά φημίζονται για την εντυπωσιακή θέα που προσφέρουν, πόσο μάλλον την ώρα που δύει ο ήλιος.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Με θέα το Αιγαίο ή το Ιόνιο Πέλαγος, δίπλα σε φάρους, κάστρα, ναούς και μνημεία τα ελληνικά νησιά προσφέρουν μαγικά ηλιοβασιλέματα. Μια υπέροχη στιγμή στις διακοπές μας που αν συντονιστούμε και αφεθούμε πραγματικά σε αυτή, μακριά από κινητά, θα κερδίσουμε μια παντοτινή καλοκαιρινή ανάμνηση.

Κάθε νησί (και κάθε τόπος) χαρίζει χρυσές στιγμές στους επισκέπτες του, έτσι η αναφορά εδώ δεν θα μπορούσε παρά να είναι μόνο ενδεικτική.

Μύκονος, Μικρή Βενετία

Η Μύκονος είναι ένας τόπος μαγικός και όχι τυχαία η ναυρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Η φυσική ομορφιά της ήταν ο λόγος που έγινε πόλος έλξης των επισκεπτών στην αρχή. Εκτός από τις παραλίες της, απ' όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει μαγικά ηλιοβασιλέματα, η Μικρή Βενετία με τα πολύχρωμα καπετανόσπιτα και τη θέα των πιο διάσημων μύλων που στέκουν πάνω από την Αλευκάντρα παραμένει το πλέον αγαπημένο σημείο του νησιού για εκείνη την ώρα. Ο ήλιος βυθίζεται μες στη θάλασσα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Σαντορίνη δεν σημαίνει μόνο Οία

Το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα παραμένει εκείνο της Σαντορίνης, ιδίως στην Οία. Τον μόνο ίσως μέρος όπου θα ακούσει κανείς να ξεσπούν χειροκροτήματα αμέσως μόλις χαθεί ο ήλιος στον ορίζοντα. Και η αλήθεια είναι πως το θέαμα είναι συγκλονιστικό, για αυτό συρρέουν εξάλλου τόσοι τουρίστες κάθε απόγευμα εδώ. Δεν είναι όμως το μόνο σημείο του νησιού απ' όπου μπορεί κανείς να απολαύσει αυτή τη στιγμή. Τα φιλόξενα βράχια κάτω από τον φάρο στο Ακρωτήρι γεμίζουν με τους πιο "εναλλακτικούς" επισκέπτες, σ' ένα φυσικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς μακριά από κάθε θόρυβο.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr