Follow us

Τα καλοκαιρινά μου βράδια έχουν γεύση πορτοκαλιού και μπαχαρικών

Στην έξοδο, στην παραλία, στο νησί, ανακάλυψα ένα μη αλκοολούχο ποτό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αλκοολούχα.

MissBloom TEAM
Crodino

Καλοκαίρι, ήλιος, διακοπές και έξοδοι μέχρι το πρωί. Ναι, διανύουμε την ομορφότερη και πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, ακόμα και αν οι διακοπές μας δεν έχουν ακόμα επίσημα ξεκινήσει. Η πόλη το καλοκαίρι παίρνει μία όψη διαφορετική. Πιο όμορφη, πιο δροσερή – ακόμα και με καύσωνα -. Οι πλατείες γεμάτες μέχρι το ξημέρωμα, το ίδιο και τα μαγαζιά. Κήποι, ταράτσες, πεζόδρομοι, παντού άνθρωποι κάθε ηλικίας, να χαίρονται τη ζωή και τη συντροφιά ο ένας του άλλου. Στο ιδανικό αυτό σκηνικό, παραφωνία πάντα εγώ, που... δεν πίνω αλκοόλ!

Προφανώς και υπήρχε πάντα η εναλλακτική του χυμού, αναψυκτικού ή ανθρακούχου νερού, αλλά όσο τα χρόνια περνούν, πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να δοκιμάσει κάτι νέο, που θα μοιάζει με ποτό, αλλά δεν θα περιέχει καθόλου αλκοόλ.

"Όλα τα γευστικά ποτά περιέχουν αλκοόλ" συνήθιζε να μου λέει η παρέα μου, σχολιάζοντας τη δυσκολία μου να βρω κάτι να μου αρέσει. Τελοσπάντων δεν ζητούσα και πολλά. Ιδανικά θα ήθελα κάτι δροσιστικό, με γλυκόπικρη ίσως αίσθηση και ελαφριά υφή - γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού απαιτούν ντελικάτες γεύσεις-. Κάπως έτσι περιέγραψα το "φανταστικό" ποτό μου στη σερβιτόρα που ήρθε να μου πάρει παραγγελία, περιμένοντας να γελάσει και να μου φέρει για ακόμη μία φορά ανθρακούχο νερό με μία φέτα λεμόνι.

Κι όμως, αυτή τη φορά, προσγειώθηκε στο τραπέζι μου κάτι εντελώς διαφορετικό που μου κίνησε την περιέργεια. Υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και ένα ανεπαίσθητο φρέσκο άρωμα. "Είναι ιταλικό", μου είπε η σερβιτόρα. "Η μυστική του συνταγή παρασκευάζεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης", συνέχισε σαν να προσπαθεί να με πείσει. "Νομίζω θα σου αρέσει", είπε και έφυγε με χαμόγελο.

Τα καλοκαιρινά μου βράδια έχουν γεύση πορτοκαλιού και μπαχαρικών

Πρώτη αναγνωριστική γουλιά, δεύτερη αναγνωριστική γουλιά... και ναι! Είχε τόσο δίκιο. Ήταν γευστικό, ελαφρύ, δροσερό και αφρώδες. Άφηνε μία αίσθηση πορτοκαλιού και μπαχαρικών, κάτι που λάτρεψα. 'Ηταν ακριβώς αυτό που έψαχνα. Πολύ σύντομα, έγινε το αγαπημένο μου ποτό αλλά και της υπόλοιπης παρέας. Τι κι αν οι υπόλοιποι μέχρι τότε προτιμούσαν τα αλκοολούχα ποτά; Με το Crodino, είχες όλα όσα σου προσφέρει ένα αλκοολούχο ποτό, χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου, ειδικά τις μέρες με πολύ υψηλή θερμοκρασία. Εξάλλου, είναι υπέροχο έπειτα από μια βραδιά ξεφαντώματος, να είσαι σε θέση να οδηγήσεις και να επιστρέψεις σπίτι σου με ασφάλεια.

Και κάπως έτσι, εγώ και το αγαπημένο μου ιταλικό απεριτίφ, γίναμε ένα δίδυμο "φωτιά". Πλέον, χωρίς υπερβολή, όταν πηγαίνω στα αγαπημένα μου στέκια, δεν με ρωτάνε τι θα πιω, μου σερβίρουν απλά "το γνωστό"! Πλέον, οι καλοκαιρινές μου έξοδοι απέκτησαν γεύση και ενδιαφέρον.

Crodino

Cheers σε ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr