Follow us

"Τελειώνει με εμάς"| Η συγγραφέας του best seller που έγινε ταινία με πρωταγωνίστρια την Blake Lively μιλά για την πραγματική ιστορία του βιβλίου

Όλοι πιστεύουν πως ο κύκλος της βίας αφορά κάποιον άλλον. Ποτέ εσένα. Η ηρωίδα του βιβλίου και της κινηματογραφικής μεταφοράς του, η Λίλι είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στον φαύλο κύκλο της βίας. Η συγγραφέας Colleen Hoover μιλάει στο Womantoc για το βιβλίο-φαινόμενο και όσα κρύβονται πίσω από αυτό.

lively splash news ideal

"Όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή η επιλογή, σπάμε τον φαύλο κύκλο, αλλιώς ο φαύλος κύκλος θα σπάσει εμάς" ακούγεται να λέει η πρωταγωνίστρια, Λίλι Μπλουμ (Blake Lively) της ταινίας "Τελειώνει μ' εμάς" που αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 9 Αυγούστου και βασίζεται στο ομώνυμο best seller της Colleen Hoover (εκδ. Διόπτρα).

Το μυθιστόρημα παρέμεινε για εβδομάδες στη λίστα των best seller στους New York Times και πούλησε 20 εκ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ μετφράστηκε σε 20 γλώσσες και δικαίως θεωρείται φαινόμενο. Πόσο μάλλον όταν αφορά μια ακόμη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, με έναν άνδρα που φαίνεται ιδανικός, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο.

Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία της Λίλι Μπλουμ που κατορθώνει να ανοίξει το δικό της ανθοπωλείο πραγματοποιώντας έτσι ένα μεγάλο της όνειρο. Η Λίλι θα εντυπωσιαστεί μια μέρα από τον κούκλο νευροχειρούργο Ράιλ Κινκέιντ που φαίνεται να τα διαθέτει όλα: εμφάνιση, περιουσία και βέβαια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω της ιατρικής. Όμως σύντομα η επιφάνεια θα ξεθωριάσει για να αποκαλύψει την πραγματικότητα: έναν βίαιο και αδίστακτο άντρα.

Ο κύκλος της βίας ξεκινάει στη ζωή της Λίλι την ίδια περίοδο κατά την οποία καλείται να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα της. Ενός ανθρώπου που υπήρξε και εκείνος κακοποιητικός απέναντι στη μητέρα της. Η ηρωίδα έχει τώρα να παλέψει με τα φαντάσματα του παρελθόντος και την πραγματική απειλή της ζωής της στο παρόν. Μόνο που η ιστορία είναι αληθινή, καθώς η συγγραφέας του βιβλίου είχε βιώσει την κακοποίηση και η ίδια ως παιδί. Ο πατέρας της υπήρξε επίσης βίαιος, όμως η μητέρα της κατόρθωσε να δραπετεύσει ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην κόρη της. Κι εκείνη τώρα, της αφιερώνει το βιβλίο της.

Η Colleen Hoover έχει γράψει συνολικά 22 μυθιστορήματα που εντάσσονται στο είδος των ψυχολογικών θρίλερ και ρομαντικών μυθιστορημάτων και μάλιστα αποτελεί φαινόμενο καθώς τα πρώτα της βιβλία αποτέλεσαν αυτοεκδόσεις, πριν της προταθούν συμβόλαια με μεγάλους εκδοτικούς οίκους.

Με πολύ δυναμική παρουσία στα social media η Hoover βρίσκεται πάντα κοντά στο κοινό της και μοιράζεται στιγμές από τη ζωή της. Ζει με την οικογένειά της στο Τέξας, ενώ είναι επίσης ιδρύτρια του "The Bookworm Box", μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης που στηρίζει πρωτοβουλίες για την παιδεία και την ανάγνωση.

-Πόσο δύσκολο ήταν για σας να παρακολουθείτε τη Λίλι καθώς έσπαγε τον κύκλο της βίας και απελευθερωνόταν από το παρελθόν της;

Μου ήταν πολύ δύσκολο να γράψω αυτό το βιβλίο, κυρίως επειδή εμπνεύστηκα από τη σχέση των γονιών μου. Χρειάστηκε αρκετές φορές να διακόψω τη συγγραφή, καθώς έπιανα τον εαυτό μου να προσπαθεί να αλλάξει την εξέλιξη των γεγονότων, έτσι ώστε η Λίλι να μη βιώσει όλα αυτά τα οποία βίωνε. Παράλληλα όμως γνώριζα ότι το βιβλίο αυτό ήταν σημαντικό τόσο για εμένα όσο και για τη μητέρα μου, επομένως συνέχιζα παρά το δύσκολο θέμα το οποίο είχα να πραγματευτώ. Η μητέρα μου παντρεύτηκε τον πατέρα μου, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν ένας κακοποιητικός σύζυγος. Τον άφησε όταν εγώ ήμουν μόλις δύο χρονών και πάντα αναρωτιόμουν πώς βρήκε τη δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο. Έγραψα λοιπόν αυτό το βιβλίο για εκείνη.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ