Follow us

Ολυμπιακοί αγώνες 2024 | Αντιγόνη Ντρισμπιώτη | "Τι πάει να πει "είσαι 40 χρονών", τώρα αρχίζει το καλό"

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ετοιμάζεται για τους ολυμπιακούς αγώνες 2024 και για το πιο σημαντικό Rendez-vous στο Παρίσι.

MissBloom TEAM
ντρισμπιωτη instagram/@adigoni.drisbioti Αν

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η 40χρονη αθλήτρια "φαινόμενο" που πάτησε pause στην αθλητική της καριέρα κι όταν άρχισε πάλι μας αιφνιδίασε στο Μόναχο το 2022, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην. Η τρίτη στον κόσμο στο άθλημά της, ετοιμάζεται για το "Rendez-vous στο Παρίσι" και τους ολυμπιακούς αγώνες 2024.

Το βάδισμά της ξεχώρισε από το σχολείο. Έτσι, ο μέχρι και πρότινος προπονητής της, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, πείστηκε πως ήταν γεννημένη για αυτό. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ξεκίνησε το βάδην σε νεαρή ηλικία, όμως όταν πέρασε στο πανεπιστήμιο εγκατέλειψε το άθλημα πιστεύοντας πως αυτό ήταν το τέλος για εκείνη.

Στα 27 της χρόνια, έπιασε τα πράγματα από εκεί που τα είχε αφήσει και μέσα σε δύο χρόνια έγινε χάλκινη στους Μεσογειακούς Αγώνες και χρυσή στους Ευρωπαικούς, καθώς προκρίθηκε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βγήκε 8η στους Ολυμπιακούς του Τόκυο το 2021 και ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το 2022, κατέκτησε δύο χρυσά σε 20 χλμ. και 35 χλμ. βάδην.

Πέρυσι κατέκτησε πάλι το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Τσεχία, πετυχαίνοντας την καλύτερη χρονικά επίδοση της καριέρας της. Τώρα, βαδίζει στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της πορείας της, ως σημαιοφόρος.

"Στο Παρίσι, όλα τα παιδιά της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, ώστε για ακόμα μία φορά να σηκώσουμε ψηλά τα ελληνικά χρώματα".

"Αισθάνομαι παιδί. Ο αθλητισμός με έχει αναγεννήσει"

Η 40χρονη Αντιγόνη, αισθάνεται παιδί μπροστά στα όνειρά της και σαν παιδί τα κυνηγά, με την σοφία και την ψυχική δύναμη μίας έμπειρης αθλήτριας. Έχει κάνει τις καλύτερες κούρσες της στα τελευταία χρόνια των 30 της, αποδεικνύοντας πως το "καλό" συνεχίζει όσο προχωράς. Με τον αθλητισμό ανανεώνεται διαρκώς και αγαπά τον εαυτό της.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ