Γαστρονομική περιπέτεια. Πρωτόγνωρη εμπειρία απόλαυσης. Γευστική απομόνωση. Εστιατορική απομάκρυνση. Πες το όπως θέλεις, αλλά κάτι μεταξύ όλων αυτών προσφέρουν τα μέρη που ακολουθούν. Τοποθετημένα σε δυσπρόσιτες –τουλάχιστον από τη χώρα μας– πινέζες του παγκόσμιου χάρτη, σερβίρουν αναμνήσεις που ο επισκέπτης δεν ξεχνά ποτέ.
Το "τι δουλειά έχουν δύο αστέρια Michelin στη Γροιλανδία" θα μπορούσε να ακούγεται μέχρι πρότινος ως ανέκδοτο, αν δεν υπήρχε ο Poul Andrias Ziska. Το "Koks" του έγραψε ιστορία πριν από λίγα χρόνια, όταν έγινε το πρώτο εστιατόριο των νησιών Φερόε που βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin (συν το πράσινο άστρο του περίφημου κόκκινου οδηγού), σερβίροντας μια κουζίνα τοπική, βασισμένη σε ένα μιξ παλαιών συνταγών της περιοχής με μοντέρνες διεθνείς τεχνικές. Ο Ziska, όμως, δεν περιορίστηκε εκεί και είπε να ταξιδέψει μαζί με τα ιντριγκαδόρικα μαγειρέματά του λίγο πιο μακριά από το βραχώδες αρχιπέλαγος του βόρειου Ατλαντικού.