Follow us

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι | Οι διάσημοι που παρακολούθησαν την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης στην Επίδαυρο

Ο διεθνής σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επέλεξε το αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για την παγκόσμια πρεμιέρα της δικής του, σύγχρονης "Ιφιγένειας" - παρουσία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνας Ευαγγελάτου - με τους λάτρεις της Τέχνης να δίνουν το "παρών".

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι NDP

Έχει κάτι μυσταγωγικό - σχεδόν διονυσιακό - το να παρακολουθείς μία παράσταση στην Επίδαυρο. Σαν τα κείμενα - σπουδαία και διατηρητέα, σχεδόν αναλλοίωτα στον χρόνο - να φωτίζονται από μία διαφορετική οπτική, να αντλούν δύναμη από μία ενέργεια που αν δεν έχεις βιώσει, δύσκολα περιγράφεται. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί επιλέγουν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για να πραγματοποιήσουν το παγκόσμιο ντεμπούτο της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.

Σε αυτή τη γραμμή της σκέψης, ο σημαντικός σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν, παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, τη δική του (σύγχρονη και αρκετά συμβολική) εκδοχή της Ιφιγένειας εν Αυλίδι του Ευριπίδη αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα ανθρώπων της Τέχνης και του πολιτισμού που έδωσαν το παρών.

Διάβασε περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ