Μαρίν Λε Πεν: Πώς τα τρομακτικά παιδικά χρόνια διαμόρφωσαν την κοσμοθεωρία της

Αυτό που έμαθε από μικρή ήταν ότι ο κόσμος είναι βίαιος και επικίνδυνος, ενώ η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια για έναν άλλον άνδρα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία η Ευρώπη και όλος ο κόσμος καθώς η Μαρίν Λε Πεν κατέκτησε το 33,5% των ψήφων, ενώ ο δεύτερος γύρος των εκλογών αναμένεται στις 7 Ιουλίου. Καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες τώρα για να αποκλειστεί η διακυβέρνηση από το ακροδεξιό κόμμα της Λε Πεν. Αλλά ποια είναι λοιπόν η πολιτικός που προκαλεί τέτοιες αναταράξεις;

Ήταν μια νύχτα του Νοεμβρίου του 1976, όταν η Μαριόν Αν Περίν Λεπέν (η σημερινή Μαρίν) ήταν μόλις 8 ετών, όταν μια βόμβα διέλυσε την πολυκατοικία της οικογένειάς της στο Παρίσι. Στόχος ήταν ο πατέρας της Λεπέν, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, πρώην αλεξιπτωτιστής στον πόλεμο της Αλγερίας, ο οποίος ίδρυσε το αμφιλεγόμενο ακροδεξιό κόμμα. Μέχρι σήμερα, οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί. Κανείς δεν σκοτώθηκε, όμως η Λεπέν και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της ξύπνησαν ανάμεσα σε θραύσματα γυαλιού και συντρίμμια, και με έναν ολόκληρο τοίχο του κτιρίου να έχει ανατιναχτεί.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Tags