Follow us

Role model: Η Παραστό Χακίμ έφτιαξε σχολεία για τα κορίτσια στο Αφγανιστάν, τα οποία οι Ταλιμπάν έχουν αποκλείσει από την εκπαίδευση

Το 2021 ίδρυσε τα υπόγεια σχολεία "Underground Schools" SRAK και το Online πανεπιστήμιο στο Αφγανιστάν, ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο που παρέχει σχολική εκπαίδευση στα κορίτσια που έχουν αποκλειστεί από τη δημόσια εκπαίδευση.

MissBloom TEAM
ταλιμπαν

Η Παραστό Χακίμ (Parasto Hakim) γεννήθηκε ως πρόσφυγας στο Πακιστάν το 1986, όταν οι Ταλιμπάν ήταν στη χώρα της, το Αφγανιστάν. Γύρισε στην πατρίδα της, όταν ακόμη ο πόλεμος ήταν σε εξέλιξη, όμως εκεί δεν ήταν δεκτή ως γυναίκα. Πολλές γυναίκες φυλακίστηκαν μόνο επειδή δεν ήταν άνδρες. Έτσι γνώρισε και πάλι την προσφυγιά "εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής, των παγκόσμιων ηγετών και των πολιτικών", όπως είπε σήμερα, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα "Shipwrecked. Rethinking migration and asylum in Europe" ("Ναυαγός. Επανεξέταση της μετανάστευσης και του ασύλου στην Ευρώπη"), που διοργάνωσε το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ - Γραφείο Θεσσαλονίκης.

"Σήμερα είμαι σε μια κατάσταση που δεν έχω δικαίωμα να έχω δικό μου σπίτι, δεν έχω το δικαίωμα να ταξιδεύω, να εργάζομαι. Έχω χάσει την επαφή μου με τη χώρα μου. Πρέπει να ξεκινήσω τη ζωή μου από το μηδέν" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, είχε τη δύναμη να ιδρύσει το 2021 τα υπόγεια σχολεία "Underground Schools" SRAK και το Online πανεπιστήμιο στο Αφγανιστάν, ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο που παρέχει σχολική εκπαίδευση στα κορίτσια που έχουν αποκλειστεί από τη δημόσια εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ